naar top

Actuele hinder heraanleg Steenbakkerijstraat

Algemene info

Dit najaar starten de werken voor de heraanleg Steenbakkerijstraat. Op deze pagina vind je alle informatie over de actuele informatie, hinder en omleidingen.

Overzicht van de werken

Fase 1: aanleg en aansluiting riolering met bestaande riolering in de Oude Baan (15 februari - 1 maart 2022)

  • Om deze werken uit te voeren is de Oude Baan afgesloten tussen huisnummer 71 en 93 voor het gemotoriseerd verkeer van 15 februari tot en met 11 maart 2022. Er geldt een parkeerverbod in de Oude Baan, Schransstraat en Nieuwstraat. (Verlenging! Omwille van de slechte weersomstandigheden in de week en weekend van 14 februari zijn deze werken verlengd tot en met 11 maart.)
  • Voetgangers en fietsers zullen wel altijd kunnen passeren.
  • In de Nieuwstraat zal er tijdelijk tweerichtingsverkeer gelden. Dit wordt geregeld met lichten en leidt tijdens de werken tot een parkeerverbod in deze straat.
  • Om veiligheidsreden wordt de Schransstraat enkelrichting van de Nieuwstraat richting Waterkant en Oude baan. Je volgt de omleiding Schransstraat – Oude Baan (tot aan de onderbreking) – Steenbakkerijstraat – Nieuwstraat vanwaar je kan kiezen of je richting Boom of Rumst verder wil.
  • Om bovenstaande omleiding veilig te laten verlopen wordt ook de Steenbakkerijstraat enkelrichting van de Oude Baan naar de Nieuwstraat.
  • Er geldt een een parkeerverbod.
  • De bewoners in de zone van de werken kunnen hun woning nog bereiken.
  • De bushalte van de Tuinwijklaan zal tijdelijk niet bediend worden. De bussen zullen langs de Nieuwstraat rijden waar een tijdelijke halte voorzien wordt.

Tijdelijke parking tijdens werken Terhagen

In Terhagen wordt er momenteel hard gewerkt aan de aanleg van de rotonde en de heraanleg van de Crequilei en Schransstraat. Deze werken brengen onvermijdelijk tijdelijke hinder met zich mee. Om het parkeerprobleem tijdens de werken op te vangen, hebben we een tijdelijke openbare parking gecreëerd op de hoek van de Piet Van Akenstraat en de Putstraat. Deze parking zal beschikbaar zijn vanaf maandag 14 februari. 

Aanspreekpunt

Op dinsdag 1 maart 2021 om 18 uur zal iemand van het lokaal bestuur aanwezig zijn op de tijdelijke parking hoek Putstraat - Piet Van Akenstraat. Buurtbewoners die vragen hebben over de huidige werken in de Steenberghoekstraat en Oude Baan of de werken aan de ecobuffer Nieuwstraat kunnen even langsgaan en hun vragen stellen.

Heb je vragen?

Met vragen kan je terecht bij de afdeling openbaar domein

We helpen je graag verder.


Wil je meer weten over dit project?
Project heraanleg Steenbakkerijstraat 

 
 
Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Gemeente Rumst
  • Studiebureau: Antea

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina