naar top

Hinder werken Boom-Noord

Algemene info

In september starten de werken in de buurt van de Beukenlaan. Om je goed te informeren zetten we alles even op een rij.

De werken starten op 15 september (indien de weersomstandigheden het toelaten) met de riolerings- en wegeniswerken in fase 1, dit in de Beukenlaan vanaf het kruispunt met de Velodroomstraat t.e.m. het kruispunt met de A. Rodenbachstraat. De gemeente Boom geeft je graag wat meer informatie over de gevolgen voor de buurt. In een eerste fase 1A zal kruispunt Beukenlaan – Velodroomstraat volledig onderbroken zijn. Deze werken duren ongeveer 1 maand, waarna het kruispunt wordt verhard met tijdelijke asfalt. Daarnaast start op 15 september 2020 het bouwen van een ondergronds bufferbekken voor het regenwater. Dit komt aan het pleintje van de Victor De Meyerestraat. Gedurende de eerste maand van de werken is de hele zone verkeersvrij. De Beukenlaan zal opnieuw opengesteld worden voor verkeer na een maand (afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze termijn nog veranderen).

Omleidingen voor auto’s

  • komende van Antwerpen: ’s Herenbaan - Beukenlaan - Van Ryswycklaan
  • komende van Brussel: idem of via Molenstraat - Hollezijp - Velodroomstraat
  • komende van Reet (Molenstraat): Kerkhofstraat - Velodroomstraat

Parkeren

De parking voor de PTS (De Meyerestraat) is volledig ontoegankelijk. Ook in de Van Ryswycklaan wordt parkeerverbod geplaatst om de doorgang voor verkeer en bussen te vergemakkelijken.
Er werden in de Velodroomstraat extra parkeerplaatsen gecreëerd op de betonplaten van de vroegere appartementsgebouwen. Er kan eveneens geparkeerd worden aan de andere zijde van het park : parkings Spoorweglaan en aan de kerk in de Eikenstraat en Wilgenstraat.

Fietsers

Fietsers moeten afstappen als ze in de zone van de werken komen om de veiligheid te kunnen garanderen. Fietsers die vanuit de richting van het centrum komen, kunnen te voet de Velodroomstraat in en dan via de Parkstraat fietsend hun weg verder zetten. Fietsers die vanuit de richting van de s’ Herenbaan komen, kunnen via de Thedoor Van Ryswycklaan rijden.

BKO ’t Beukennootje

Wanneer de voordeur niet bereikbaar is, zal de achteringang van de BKO aan de Parkstraat gebruikt worden zodat alle ouders en kinderen de BKO op een veilige manier kunnen bereiken.

Bussen De Lijn

  • Lijn 295 zal niet stoppen aan de haltes Van Leriuslaan en Conscienceplein.
  • Lijn 132 rijdt niet via Beukenlaan, maar via ‘s Herenbaan
  • Lijnen 252, 253, 254, 257, 258, 286, 287, 290, 294 en 298 zal niet stoppen aan de haltes PTS, Conscienceplein, Guide Gezellestraat – alternatieve halte in de Velodroomstraat.
Meer informatie over de omleidingen vind je vanaf enkele dagen voor de start van de werken op www.delijn.be.
Terug naar overzicht

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.

Deelgemeente

Contact

Gemeente Boom
03 880 18 00
info@boom.be 

Status

Huidige projecten

Deel deze pagina