naar top

Rioleringswerken Aquafin N177

Algemene info

Op 17 mei ging Aquafin met werken op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar van start. Het Vlaams waterzuiveringsbedrijf legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan in de N177, de parallelweg van de A12 richting Antwerpen. Voor deze werken worden de busstrook en rechterrijstrook langdurig opgebroken, enkel de linkerrijstrook blijft open voor bestemmingsverkeer. Het einde van de rioleringswerken is voorzien in de zomer van 2020.

Fundering kruispunt Kontichsesteenweg ligt

Op het kruispunt van de N177 en de Kontichsesteenweg ligt de steenslagfundering van de rijweg. Ook de fundering van het voetpad ligt bijna, enkel aan de kant van Midas moet nog een stukje worden afgewerkt. De doorgang voor fietsers en voetgangers bevindt zich nu aan de kant van Switch. Tot slot wordt alles in gereedheid gebracht voor het plaatsen van de glijbekisting (het ter plaatse in beton gieten van de boordstenen).

In de week van 5 augustus worden de boordstenen gegoten en de straatkolken geplaatst. De huisaansluitingen op de riool worden uitgevoerd en er wordt begonnen met het uitbreken van de oude riool in de richting van de Hoevelei.

Opbreken asfalt tussen Struisbeek en Kontichsesteenweg

Begin augustus werkt de aannemer verder aan de ondergrondse aansluitconstructie van de nieuwe regenwaterriool op de Struisbeek. Volgens de planning zou dit bouwwerk begin september klaar moeten zijn. (bij gunstige weersomstandigheden)

Er wordt begin augustus ook gestart met het opbreken van het asfalt van aan de Struisbeek in de richting van het kruispunt met de Kontichsesteenweg. De aannemer informeert de bedrijven en de bewoners vooraf per brief.

Handelaars en bedrijven kunnen met praktische vragen over bereikbaarheid, een speciale levering, … rechtstreeks contact nemen met de aannemer. Mail thv.bca-besixinfra@dca.be of bel 014 62 22 11.

Volg alle actuele informatie van deze werken op de website van Aquafin.

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Startdatum: vrijdag 17 mei 2019

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Huidige projecten

Deel deze pagina