naar top

Rioleringswerken Aquafin N177

Algemene info

Op 17 mei ging Aquafin met werken op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar van start. Het Vlaams waterzuiveringsbedrijf legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan in de N177, de parallelweg van de A12 richting Antwerpen. Voor deze werken worden de busstrook en rechterrijstrook langdurig opgebroken, enkel de linkerrijstrook blijft open voor bestemmingsverkeer.

Timing bijgesteld
Momenteel werken twee aannemers elk op hun traject met verschillende ploegen. Mede hierdoor kunnen we de timing van de werken bijstellen. Daar waar de rioleringswerken oorspronkelijk tot de zomer van 2020 zouden duren, verwachten we nu dat we zo'n 3 maanden vroeger klaar zullen zijn. Ook dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Volg alle actuele informatie van deze werken op de website van Aquafin. 

Blijf als eerste op de hoogte van deze werken en abonneer je op de nieuwsbrief van Aquafin. Heb je een vraag over deze werken? Stuur dan een bericht via WhatsApp naar  0474 56 39 12. Op deze manier kan Aquafin gericht reageren en antwoorden.


16 januari 2020

Tijdelijk minder activiteit in afwachting asfalteringswerken

Tussen de Struisbeek en het kruispunt met de Kontichsesteenweg gaat de aannemer verder met het leggen van de klinkers van het voetpad. Tegelijk worden de aansluitputjes geplaatst en afgewerkt. Volgende week worden proeven uitgevoerd op de nieuwe riolen en wordt de werf stilaan opgekuist.

Tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat legt de aannemer klinkers tussen Sierschouwen Van Bulck en het kruispunt met de Leugstraat. Verder worden op het kruispunt de boordstenen geplaatst. Ook in dit stuk staan volgende week de proeven op de riolen op het programma en begint de aannemer de werf stilaan op te kuisen.

In afwachting van de asfalteringswerken zal er op de werf dus minder activiteit zijn. Zoals eerder gezegd, zijn de asfaltcentrales tot midden februari gesloten.

Tegen midden februari wordt tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat de linkse rijstrook uitgebroken en opnieuw aangelegd. Als het weer het toelaat, dan zal in de tweede helft van februari hier eerst de onderlaag asfalt worden aangebracht. Zowel tussen de Struisbeek en het kruispunt met de Kontichsesteenweg als tussen Guido Gezellestraat en Leugstraat zal dan ook de afwerkingslaag asfalt worden gelegd. Bij bv. vrieskou wordt de planning aangepast.
Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Startdatum: vrijdag 17 mei 2019

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Huidige projecten

Deel deze pagina