naar top

Rioleringswerken Aquafin N177

Algemene info

Op 17 mei ging Aquafin met werken op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar van start. Het Vlaams waterzuiveringsbedrijf legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan in de N177, de parallelweg van de A12 richting Antwerpen. Voor deze werken worden de busstrook en rechterrijstrook langdurig opgebroken, enkel de linkerrijstrook blijft open voor bestemmingsverkeer.

Timing bijgesteld
Momenteel werken twee aannemers elk op hun traject met verschillende ploegen. Mede hierdoor kunnen we de timing van de werken bijstellen. Daar waar de rioleringswerken oorspronkelijk tot de zomer van 2020 zouden duren, verwachten we nu dat we zo'n 3 maanden vroeger klaar zullen zijn. Ook dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Volg alle actuele informatie van deze werken op de website van Aquafin. 

Blijf als eerste op de hoogte van deze werken en abonneer je op de nieuwsbrief van Aquafin. Heb je een vraag over deze werken? Stuur dan een bericht via WhatsApp naar  0474 56 39 12. Op deze manier kan Aquafin gericht reageren en antwoorden.


6 maart 2020

  • Boomsesteenweg op zaterdag 7 maart open voor alle verkeer

    De rioleringswerken aan de N177 (Antwerpsesteenweg-Boomsesteenweg) zijn afgerond. De N177 wordt tegen zaterdagmorgen 7 maart volledig opengesteld voor alle verkeer richting Antwerpen.

    Vorige nacht werd de tijdelijke doorsteek van de A12 naar de N177 ter hoogte van Atlas Copco afgesloten. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de werfsignalisatie verwijderd zodat vanaf zaterdag 7 maart het verkeer weer normaal kan verlopen. De werken, die in mei 2019 begonnen, zouden normaal nog tot de zomer duren, maar door de uitstekende samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen en de Minder Hinder-maatregelen die werden genomen, kon de timing in de loop van het project bijgesteld worden. Heel het project is ongeveer 4 maanden vroeger klaar dan voorzien.

    In de N177 richting Antwerpen ligt tussen de Leugstraat en de Struisbeek nu een regenweerafvoercollector, een grote verzamelriool voor regenwater. Daarnaast werd de bestaande afvalwaterriolering vernieuwd. De nieuwe regenwaterleiding voert het regenwater rechtstreeks af naar de Struisbeek. Enkel het afvalwater gaat nu nog naar de zuiveringsinstallatie. Door de aanleg van de nieuwe regenwaterleiding kan in de toekomst een groot deel van het regenwater van Aartselaar worden afgekoppeld van het rioleringsstelsel en afzonderlijk afgevoerd worden naar de lokale beek. Zo verkleint de kans op lokale wateroverlast en verbetert de waterkwaliteit van de Struisbeek verbeteren.

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakte van de rioleringswerken gebruik om over de hele lengte van Leugstraat tot Struisbeek een nieuw, comfortabel fietspad aan te laten leggen.
Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Startdatum: vrijdag 17 mei 2019

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina