naar top

Op stap naar een nieuw dorpscentrum in Reet: Koningin Astridplein - Eikenstraat

Toon op stratenplan

Algemene info

Vanaf maart 2017 tot en met juni 2018 vinden er grote openbare werken plaats in het centrum van Reet. Het Koningin Astridplein wordt heraangelegd, en ook worden een deel van de Eikenstraat en de Steenweg op Waarloos aangepakt. Op deze pagina kan je de informatie over de werken van het Koningin Astridplein - Eikenstraat en de reeds gekende omleidingen terugvinden. De werken in het centrum worden in stappen uitgevoerd. 


De stappen naar een nieuw dorpscentrum


Klik op de plannetjes op deze pagina voor meer informatie over de omleidingen!

Stap 1 en 2: maart – oktober 2017
De voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen werden afgerond.

Stap 3 en 4: november 2017 tot januari 2018
 
De hoofdriolering tot aan de Processieweg werd geplaatst. In de maand december gebeurde de huisaansluitingen op de hoofdriolering.

Stap 4: januari - februari
 - maart 2018

  • Het kruispunt met de Processieweg is vanaf woensdag 21 februari 2018 tot en met 9 maart 2018 afgesloten. De parking achter de Processieweg zal ontsloten worden via de Hoge Weg en de Beukendreef. De Hoge Weg wordt gedurende deze periode enkelrichting gemaakt in de richting naar de parking. Vanop de parking zal een doorsteek gemaakt worden naar de Hoogvelden om zo via de Beukendreef terug naar de Molenstraat te rijden. Ook deze doorsteek zal enkelrichting zijn.
  • In februari zal de aannemer het gedeelte van de Eikenstraat tussen de Processieweg en het Koningin Astridplein afwerken.
  • Plaatselijk verkeer in de Eikenstraat zal mogelijk blijven.

Stap 5: Kruispunt Koningin Astridplein
Is terug open voor het verkeer vanaf woensdag 21 februari 2018.


Parking en waterbuffer Eikenstraat
Vanaf maart 2018 start de aannemer met de aanleg van de parking in de Eikenstraat. Om onder meer de wateroverlast aan het kruispunt Molenstraat-Kerremansstraat te voorkomen, komt er een groot betonnen waterbufferbekken. Nadien zal er op de buffer een mooie ruime parking worden aangelegd. Dit onderdeel van de werken brengt geen mobiliteitshinder met zich mee.


Bereikbaarheid
Tijdens de werken wordt ervoor gezorgd dat de bewoners steeds op een veilige manier tot bij hun woning kunnen. De handelaars zijn altijd bereikbaar voor voetgangers. De voetpaden blijven zo lang mogelijk behouden, zodat de voetgangers er steeds kunnen passeren.


Informatie over de bussen tijdens de werken
Hoe geraak ik juist tijdens de werken op mijn eindbestemming? Klik hier voor meer informatie over de verschillende buslijnen.


Blijf op de hoogte
SCHRIJF JE IN VOOR DE DIGITALE NIEUWSBRIEF OPENBARE WERKEN: www.rumst.be/nieuwsbrief en maak je keuze voor de nieuwsbrief openbare werken.


Extra info voor de handelaars en ondernemers:
Tijdens de werkzaamheden blijven de handelaars ten allen tijden bereikbaar voor voetgangers. Wij organiseren activiteiten om het winkelen tijdens de werken te promoten en we geven advies op maat. Ondervind je als handelaar extra hinder van deze werken? Wil je beroep doen op een financiële ondersteuning bij de Vlaamse of Federale overheid? Je kan de premies hier aanvragen en je blijft de komende maanden op de hoogte dankzij de meest recente informatie. Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en we bezorgen je spoedig de informatie op maat van jouw onderneming. Contact dienst lokale economie: 03 880 00 58 lokale.economie@rumst.be

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Gemeente Rumst - Pidpa
  • Studiebureau: Antea Group
  • Aannemer: Besix Infra
  • Kostprijs: 3.100.000 euro

Deelgemeente

Contact

Technische dienst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 63
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Waar kan je terecht met vragen tijdens de werken?
Gemeente Rumst - technische dienst - technische.dienst@rumst.be - 03 880 00 63
Pidpa Rioleringen - Ine Lodewyckx - 0800 90 300 - riolering@pidpa.be
project: optie 3 (keuringen), optie 5 (riolering)

Voor dringende politiehulp:
101

Status

Huidige projecten

Deel deze pagina