Watertoren Rumst

De watertoren in Rumst werd uitgebouwd tot een educatieve en informatieve toeristische inkompoort. Op de uitkijktoren kan je genieten van een prachtig panoramisch zicht over de streek. 40 meter boven de zeespiegel en met zicht op de kleigroeven is het een uitgelezen startplaats om de gemeente en de Rupelstreek te verkennen.

Deze water- en uitkijktoren bevindt zich op het belangrijkste reliëfelement in de Rupelstreek, namelijk op de rug van de cuesta van Boom aan de rand van de Vlaamse Vallei.

Vanop de uitkijktoren geniet je van een prachtig panorama en dit centraal tussen de 3 gemeentelijke kernen. Dit attractiepunt grenst onmiddellijk aan het nog actieve kleiontginningsgebied en aan de reeds uitgegraven kleigroeve die zich momenteel ontwikkelt als waardevol natuurgebied. Als je even verder kijkt, ontdek je in het landschap al snel herkenningspunten zoals de rivieren Rupel, Dijle, Nete en Zenne, het provinciaal recreatiedomein De Schorre, de Sint-Romboutskathedraal, het Atomium, de koeltorens van Doel …

Openingsuren

De uitkijktoren is 7/7 vrij toegankelijk:

  • Van 1 oktober tot en met 31 maart: van 9.30 tot 15.30 uur
  • Van 1 april tot en met 30 september: van 8.00 tot 21.00 uur

Groepsbezoeken

In het gebouw loopt een tentoonstelling over de Rupelstreek. De tentoonstellingsruimte is enkel toegankelijk na afspraak en met gids.

Tarief: € 95 vergoeding gids (max. 25 personen/gids)
Reservering via Toerisme Rupelstreek.

TIP!
Combineer een bezoek aan de watertoren met een bedrijfsbezoek aan Wienerberger of een bezoek aan Museum Rupelklei.

Locatie

Rumstsestraat, Rumst

De watertoren licht dicht bij het centrum van deelgemeente Reet. Op het Brooikensplein kan je gratis parkeren.

Meer info

Toerisme Rupelstreek
Hoogstraat 27, 2850 Boom
T 03 361 11 06 - info@toerismerupelstreek.be
www.toerismerupelstreek.be

Bezienswaardigheden in de buurt:

Naar top