Wat zijn de kledijvoorschriften?

In het lokaal bestuur Rumst zijn de volgende kledijvoorschriften opgenomen in het arbeidsreglement:

  • Een medewerker mag geen uiterlijke tekenen van een persoonlijke overtuiging tonen bij rechtstreeks klantencontact. Het lokaal bestuur wil de neutraliteit van de dienstverlening garanderen en elke schijn van partijdigheid vermijden:
    • Draagt een medewerker een uniform, werkkledij of veiligheidskledij? Dan mag hij geen andere kledij of kentekens dragen, met uitzondering van de symbolen van de gemeentelijke huisstijl.
    • Staat een medewerker direct in contact met publiek, klanten of externe partners? Dan moet hij degelijke onopzichtige kledij dragen. Medewerkers mogen geen uiterlijke symbolen van levensbeschouwelijke, politieke, syndicale of sportieve overtuiging dragen tijdens hun werkuren (kruisje, keppeltje, hoofddoek, tulband, HIV-speldje, kentekens serviceclubs, verenigingen … ).
      Behoort een medewerker niet tot de bovenvermelde categorieën, dan draagt hij degelijke onopzichtige kledij die hoffelijkheid uitstraalt. Zo kan bijvoorbeeld een hoofddoek wel, maar geen zware sluier die het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekt.
  • Wettelijk mag een medewerker in de publieke ruimte geen kledij dragen waardoor het gezicht geheel of gedeeltelijk bedekt of verborgen is, zodat hij niet herkenbaar is. Dit mag wel als dit is voorgeschreven door de wetgeving omwille van de gezondheid of de veiligheid op het werk. De medewerker moet te allen tijde deze wettelijke regels naleven.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Personeel

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 40
Fax fax
03 844 32 32
e-mail