Waarom worden stoffen mondmaskers aangeraden voor de nieuwe fase?

De meest effectieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn regelmatig je handen wassen en een fysieke afstand van 1,5 meter houden van personen waar je niet mee samenwoont.

Mensen zullen vanaf 4 mei 2020 geleidelijk aan terug kunnen gaan werken, bedrijven zullen geleidelijk aan terug openen en ons sociaal leven kan worden hervat.
Dit betekent dat er nieuwe situaties ontstaan: mensen zullen opnieuw in contact komen met elkaar. Het is dus heel belangrijk dat we solidair zijn met elkaar en voorkomen dat de epidemie een nieuwe piek bereikt.

Het dragen van een masker wordt als aanvullende maatregel gebruikt.

Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer.
Het dragen van een mondmasker helpt om de ‘omgeving’ niet te besmetten. Dat is weinig belangrijk als het een omgeving is waar enkel jij komt of als het in open lucht is, maar op de bus bijvoorbeeld kan het nuttig zijn om een mondmasker te dragen. Ook al ben je de enige die nu op de bus zit, want de paal waar je je aan vasthoudt, wordt binnen een paar minuten misschien door iemand anders vastgehouden. Het aantal personen dat het openbaar vervoer neemt zal toenemen, waardoor het ook moeilijker wordt om 1,5 meter afstand te houden van iemand anders. In zo’n situatie is het daarom verplicht dat je een masker draagt. Het dragen van een mondmasker doe je namelijk vooral om anderen te beschermen.

Het blijft belangrijk om je handen goed te wassen voor en na het nemen van het openbaar vervoer. Het blijft ook belangrijk om 1,5 meter afstand te bewaren, bijvoorbeeld aan de bushalte.

Een stoffen mondmasker is geen wondermiddel. Het is een extra middel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en iedereen te helpen bij de terugkeer naar een zo normaal mogelijk leven.

Meer info

Heb je vragen? www.rumst.be - info@rumst.be – 03 880 00 11

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gemeente Rumst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 11
Fax fax
03 844 32 32
e-mail