Vrijwilligerswerk

Ben je zelf vrijwilliger? Ben je op zoek naar vrijwilligers? Heb je vragen rond kostenvergoedingen in het vrijwilligerswerk? Voor deze en heel wat andere vragen kan je terecht op de website van Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Wat is Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw?

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw ondersteunt het vrijwilligerswerk in Vlaanderen. Het doel? Samenwerken aan ‘sterker vrijwilligen’. Ze richten zich vooral tot organisaties en lokale besturen die met vrijwilligers werken, in alle sectoren. Maar ook relevante spelers in het middenveld, diverse overheden en partners uit het bedrijfsleven horen tot de doelgroep.

Vrijwilliger worden in Rumst?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze gemeente. Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten en zorg niet mogelijk zijn. Je maakt als vrijwilliger het verschil in een warme samenleving. In de gemeente Rumst kan je als vrijwilliger je steentje bijdragen in onder andere:

  • de boodschappendienst
  • de bibliotheek
  • de buurtzorglijn
  • het lokaal dienstencentrum Hof van Crequi
  • museum Rupelklei
  • de woonzorgcentra.

Interesse?

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via een online formulier op de website van de gemeente Rumst onder de rubriek 'Meld je als vrijwilliger' en geef aan voor welke taken en wanneer je inzetbaar bent. Geraak je niet online, kom dan even langs op het gemeentehuis om je op te geven als vrijwilliger.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 94
e-mail