Hoe kan je je voorbereiden op de selectieprocedure?

Deelnemen aan een selectieprocedure zorgt vaak voor een portie gezonde spanning bij de kandidaat. Wij vroegen alvast aan een nieuwe collega die recent het hele sollicitatieproces doorliepen, wat zij ervan vond:

Laura Jorissen, recent gestart als administratief medewerker in het Lokaal dienstencentrum, geeft je haar ervaringen mee:

"Ik was een beetje ontmoedigd tijdens de selectieprocedure. Vooral na de test logisch redeneren met de figurenreeksen. Het andere deel – in Excel, de extra vraag, …- vond ik zeker geschikt om te zien hoe iemand omgaat met een situatie. Ook tijdens het laatste gesprek werd ik gerustgesteld. Om me voor te breiden had ik online al via google gezocht wat het lokaal dienstencentrum doet, hoe het eruit ziet, waar exact het gelegen is... Ik had ook via YouTube een filmpje gevonden die verteld over de toekomst van Hof van Crequi, de activiteiten, de buurtzorgwinkel, … Ik had meteen een goed gevoel! Aan nieuwe kandidaten zou ik zeker het advies geven om zeker online al wat op te zoeken over de job en werkomgeving.
Laat je daarnaast niet te snel ontmoedigen door het examen. Tijdens het gesprek kan je veel meer vertellen over jezelf. Ik had zelf een diploma in een andere richting, maar ik ben blij dat ik op het gesprek heb kunnen duidelijk maken wat mijn ervaring is en hoe ik geschikt ben voor deze functie. Ik ben zeer blij dat ik deze kans heb gekregen in ieder geval."

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Personeel

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 40
Fax fax
03 844 32 32
e-mail