Vormingsdag 'Vitamines voor je vereniging'

Op 23 november verzamelden heel wat vrijwilligers van diverse verenigingen uit de Rupelstreek in congrescentrum De Pitte voor Vitamines voor je vereniging, een vormings- en netwerkmoment met interessante workshops. Deelnemers konden kiezen uit 3 verschillende workshops.

* Sociale media gebruiken voor jouw vereniging
Het web biedt heel wat mogelijkheden om te communiceren met je leden, vrijwilligers of net om nieuwe mensen te bereiken. Hoe maak je optimaal gebruik van Facebook om je doel te bereiken? Heb je als vereniging een Twitteracount nodig? Zet je op Instagram alle foto’s van je activiteiten? Liesbeth Krivitzki van BeSuccessful toonde de verschillende sociale media en hun mogelijkheden.

* Nieuwe vrijwilligers aantrekken
Nieuwe vrijwilligers aantrekken is niet vanzelfsprekend. Er worden veel vrijwilligers gevraagd, en het aanbod van vrijetijdsactiviteiten is groot. Het vrijwilligerslandschap is veranderd. Het engagement blijft groot, maar mensen willen meer op maat werken en verwachten een win-win voor vrijwilliger en organisatie. Vormingswerker Els HaĆ¼ser gaf tips waarmee jouw organisatie aan de slag kan gaan.

* Vrijwilligersstatuut en onbelast bijverdienen
Wat zou het verenigingsleven zijn zonder de inzet van de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten? Maar wie valt onder de wettelijke definitie van vrijwilliger? Hoe zit het met de aansprakelijkheidsrisico’s? Welke (onkosten)vergoedingen kan je voorzien? Juridisch specialist Davy De Laeter van vzw-kliniek.be maakte ons wegwijs in het vrijwilligersstatuut.

De vormingsdag is een initiatief van de dienst vrije tijd van de gemeenten Boom en Rumst en IVEBICA Schelle-Hemiksem-Niel, in samenwerking met Vormingplus.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Cultuur

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 58
e-mail