Vergunning voor het uitbaten van een nachtwinkel

Maak een afspraak  Vraag online aan

De vestigings- en uitbatingsvergunning is verplicht voor alle nachtwinkels en/of private bureaus voor telecommunicatie (belwinkels) gelegen op het grondgebied van de gemeente Rumst. Deze vergunning wordt verleend door de burgemeester en kan enkel worden verleend na een administratief onderzoek wat o.a. een financieel-, omgevings- en een moraliteitsonderzoek inhoudt.

Om te kunnen starten met een nachtwinkel in Rumst, heb je buiten een geschikt pand, ook een vestigings- en een uitbatingsvergunning nodig. Deze vergunningen kan je digitaal aanvragen via het thuisloket.

Voor wie

Iedereen die een nachtwinkel en/of private bureaus voor telecommunicatie (belwinkels) in Rumst wil openen.

Voorwaarden

De voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vestigings- en uitbatingsvergunning voor een nachtwinkel, kan je nalezen in de politieverordening die van kracht is in onze gemeente.

Hoe aanvragen

Via het thuisloket of aanvraagformulier dat je onderaan kan downloaden.

Kostprijs

De gemeente zal een openingsbelasting innen van 6000 euro. Verder volgt er een jaarlijkse taks van 1500 euro. De openingstaks wordt geïnd in het jaar van de opening van de handelszaak. De jaarlijkse taks wordt geïnd vanaf het jaar volgend op de opening van de nachtwinkel.

Meer info

Heb je hulp nodig van team omgeving? Dat kan via:

  • Stap 1: per mail naar omgeving@rumst.be. (Hoe meer informatie of documentatie je kan aanleveren, hoe beter het advies.)
  • Stap 2: je kan ook een afspraak maken met een medewerker van het team omgeving. Om ervoor te zorgen dat het team omgeving de nodige voorbereiding kan doen voor je afspraak, dien je je afspraak minstens 2 werkdagen op voorhand te maken.

Maak een afspraak

Naar top