Vakantiekampen kinderen en jongeren

Vakantiebrochure kinderopvang en sport- en jeugdkampen 2023

Sport- en Jeugdkampen paasvakantie en zomer 2023

De brochure met het aanbod in Rumst tijdens de paasvakantie en zomer 2023 is klaar. Je vindt ze bovenaan of onderaan deze pagina.

Inschrijven voor gemeentelijke activiteiten in de paasvakantie kan vanaf maandag 27 februari, 18 uur met je account op i-active.
Voor de zomervakantie kan je inschrijven vanaf maandag 20 maart, 18 uur.


Gedurende de vakantieperiodes organiseren de sport- en jeugddienst van het lokaal bestuur vakantiekampen voor jongeren van 4 tot 18 jaar. Daarnaast is er doorlopend aanbod van buitenschoolse kinderopvang. De meeste kampen vinden plaats op het sportcentrum 'Uitgedekt Schoor' in de Europalaan, enkele vinden plaats op een andere locatie. Ook verenigingen bieden een mooi aanbod in onze gemeente. Bovendien is een samenwerking met andere gemeenten, zo zijn onze tieners ook welkom op activiteiten van de sportregio Rivierenland in Schelle of op het watersportcentrum Hazewinkel.    

Bij de kampen ingericht door het lokaal bestuur wordt voor- en na-opvang voorzien.

Voorwaarden

De kampen staan ook open voor deelnemers uit andere gemeenten. Rumstse deelnemers krijgen 20% korting op de gemeentelijke kampen.

Hoe aanvragen

Info en inschrijven via i-active.be/login of persoonlijk op de dienst Vrije Tijd (gemeentehuis). 

Kostprijs

Weetje: sport- en jeugdkampen zijn  fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 14 jaar en tot een plafond van 13 euro per dag. Deelnemers aan de kampen kunnen na afloop van het jaar hun fiscaal attest terugvinden op de website van i-Active, dat als bewijs meegestuurd kan worden met de belastingaangifte. Ook deelnameattesten voor het ziekenfonds kunnen via de website worden gedownload. 

Regelgeving

Het gemeentebestuur voorziet bij annulatie in de meeste gevallen gedeeltelijke terugbetaling van het inschrijvingsgeld, maar steeds na afhouding van een administratiekost van 10 € per deelnemer per kamp:

  • Bij annulatie minstens drie weken voor aanvang van de activiteit.
  • Bij annulatie wegens ziekte voor aanvang van het kamp mits voorlegging van een geldig doktersattest. Dit attest kan tot ten laatste één week na het einde van de betreffende activiteit binnen gebracht worden op de dienst Vrije Tijd.
  • De inschrijver moet de annulatie schriftelijk of via mail indienen op de dienst vrije tijd met mededeling  van het rekeningnummer waarop een deel van het inschrijvingsbedrag kan worden terugbetaald.
  • Annuleringen op minder dan 3 weken voor aanvang van het kamp en zonder medisch attest geven geen recht op terugbetaling.

Meer info

Locaties
Kampen sport- en jeugddienst:

  • sportcentrum Uitgedekt Schoor, Terhagen
  • sportschuur Hoogvelden, Reet

Info
Dienst Vrije Tijd
03 880 00 91 of 03 880 00 96
sport@rumst.be of jeugd@rumst.be 

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Sport

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 91
e-mail

Jeugd

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 96
e-mail