Vacature projectleider wegen (expert Openbaar Domein)

Solliciteer nu

Het lokaal bestuur Rumst is op zoek naar een gedreven en ervaren projectleider wegen (expert openbaar domein) om ons team te versterken. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van wegeniswerken en mobiliteitsaspecten in de ruimte zin van het woord. Je draagt bij aan een vlotte communicatie tussen verschillende betrokken diensten, zoals openbare werken, omgeving, vrije tijd en communicatie. Daarnaast speel je een cruciale rol in het ondersteunen van het afdelingshoofd Openbaar Domein en fungeer je als back-up voor die functie. Ben jij de expert die wij zoeken? Lees dan verder!

Wat doe je?

Als projectleider wegen heb je een belangrijke rol in de technische en administratieve aspecten van wegen- en rioleringsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het leiden van deze projecten van de opstart tot de oplevering. Je zorgt voor kwaliteitsvolle infrastructuur op het gebied van wegen, pleinen en parken.

Je takenpakket bestaat uit het voorbereiden, plannen, organiseren en opvolgen van projecten op het gebied van wegen en riolering. Je stelt de jaarplanning en de investeringsplanning op. Je gaat actief de uitgevoerde werken opvolgen en controleren om er zorg voor te dragen dat de projecten volgens planning en binnen budget verlopen.

Je onderhoudt goede interne en externe contacten met stakeholders, waaronder aannemers, leveranciers en andere betrokken partijen. Je beantwoordt adequaat meldingen en vragen van burgers met betrekking tot geplande en lopende werken, waarbij je heel duidelijk informeert over de voortgang en eventuele hinder.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt minstens een masterdiploma ofwel een diploma van het universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs. De diplomavereiste die als regel geldt voor de functie van expert openbaar domein (rang Av) wordt geschrapt mits je niet over het vereiste diploma beschikt, je voldoet aan een relevante werkervaring van minstens 5 jaar waarin projectmanagement en beleidsvoorbereidend werk aanwezig is en je slaagt voor een niveau- of capaciteitstest die georganiseerd wordt via een partner van Poolstok.
  • Je hebt ervaring in projectmanagement en een (potentieel) leidinggevende competentie opdat het huidige afdelingshoofd ondersteund kan worden en een back-up voor die functie ontstaat.
  • Je bent klantgericht, je werkt graag samen en zorgt met je collega’s voor een kwaliteitsvolle dienstverlening.
  • Je ontwikkelt een visie, je herkent belangen, noden en opportuniteiten en je neemt hierin proactieve en doelgerichte acties.
  • Je werkt beleidsondersteunend, je denkt actief mee en komt uit eigen beweging met ideeën of voorstellen, je werkt probleemoplossend.
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

Kan je niet alles afvinken, maar ben je erg leergierig, zelfstandig en heb je een gezonde portie logisch denkvermogen, laat dan toch maar van je horen! Wij geloven immers dat je met de juiste ingesteldheid snel heel wat kan bijleren!

Schriftelijke thuisopdracht wordt ontvangen donderdag 7 maart 2024, je krijgt de tijd om deze in te vullen tot zondag 10 maart 2024 23.59 uur. De mondelinge selectieproef wordt georganiseerd op 29 maart 2024 vanaf 10 uur in het gemeentehuis, Koningin Astridplein 12 – 2840 Rumst.

Heb je interesse?

Solliciteren kan via de knop bovenaan en dat ten laatste op 25 februari 2024. Hier zal je jouw gegevens, CV, motivatiebrief, diploma, kopie rijbewijs en een recent uittreksel van het strafregister kunnen doorgeven. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging.

Heb je nog vragen? Wil je graag meer informatie over hoe een dag als Expert Openbaar Domein er uit ziet? Wat zijn je voornaamste uitdagingen? In welk team kom je terecht? Mail dan naar kristin.iliaens@rumst.be en wordt gecontacteerd door een collega, die al je vragen zal beantwoorden.

Naar top