Vacature projectleider omgeving en ruimte (omgevingsambtenaar)

Solliciteer nu

We zijn op zoek naar 2 projectleiders omgeving en ruimte (voltijds – deeltijds)

Wat doe je?

Het lokaal bestuur van Rumst daagt jou uit met heel wat ruimtelijke projecten. Als specialist ter zake kan jij als geen ander deze projecten leiden en coördineren. Heel wat ruimtelijke uitvoeringsplannen werden al opgestart maar ook strategische projecten als FTI (Flanders Technology & Innovation – gericht op de entertainment sector), complex project ontsluiting Rumst, toeristische optimalisatie, … zijn in Rumst geen vreemde begrippen. In de schaduw van Vlaanderens grootste muziekevenement wordt continu gewerkt aan de identiteit van Rumst.

Daarbij combineer je je kennis van de relevante regelgeving met een duidelijke visie op de ruimtelijke planning en als omgevingsambtenaar op het wenselijke vergunningenbeleid.

Elke omgevingsvergunningsaanvraag wordt samen met jouw team met de nodige aandacht voorbereid waarbij projecten met alle betrokken partijen besproken worden om zo te komen tot het uitvoeren van een gedegen vergunningenbeleid dat de gemeente Rumst gestalte moet geven. Hierbij schuw je het overleg niet en overleg je ook met politieke actoren om tot gedragen standpunten te komen.

Naast ruimtelijke planning en omgevingsvergunningen begeleid je medewerkers bij de ruimtelijke aspecten die het woonbeleid met zich meedraagt, werk je mee aan een gedragen visie over lokale economie waarbij in het algemeen duurzaamheid hoog op jouw lijstje staat.

Wat verwachten we van jou?

  • In het bezit zijn van ofwel een masterdiploma ofwel een diploma van het universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli of daarmee gelijkgesteld onderwijs ofwel een bachelor diploma (of daarmee gelijkgesteld) mits de nodige ervaring kan voorgelegd worden → en dat zich situeert in het studiegebied architectuur, omgevingsrecht, vastgoed: (toegepaste) architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning, jurist, rechtspraktijk, landschapsarchitectuur, landmeten richting ruimtelijke ordening, of een richting die hiermee in lijn ligt
  • Of in het bezit zijn van een bachelorsdiploma met een relevante beroepservaring van minstens 5 jaar en slagen in die capaciteitstest.
  • Je bent houder van een rijbewijs categorie B.
  • Je kan goed overweg met een computer, en in het bijzonder de meeste basis MS Office pakketten. Een kennis van GIS-systemen en/of dossierbehandelingssoftware is een plus, maar zeker geen must.
  • Je hebt een zekere kennis van de regelgeving over ruimtelijke ordening in de ruime zin (ruimtelijke planning, vergunningverlening…). Wij kunnen hierbij een aanbod bieden van opleidingen die je zullen helpen om de regelgeving in de juiste context toe te passen.
  • Je bent assertief, je hebt overtuigingskracht om jouw plannen en visie op een gefundeerde manier weer te geven maar je hebt ook oor en inlevingsvermogen voor de noden van alle betrokkenen.
  • Je neemt initiatief, en wil dat de zaken vooruitgaan zonder in te boeten op kwaliteit.
  • Je beschikt over een gezonde portie teamspirit, maar kan ook autonoom werken en beschikt over een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel waarbij je de trekkersrol niet uit de weg gaat.
  • Je gaat georganiseerd en gestructureerd te werk en hebt oog voor orde en netheid.
  • Je bent flexibel (je wordt o.a. verwacht aan verschillende vergaderingen deel te nemen, die ook ’s avonds plaats kunnen vinden). Ook last minute denk je graag mee over een project.

MAAR bovenal ben je erg leergierig en bereid om in een eerste inwerkperiode veel bij te leren ondersteund door de opleidingen die we jou kunnen aanbieden!

De schriftelijke selectieproef is een thuisproef die loopt van 7 maart 2024 tot en met 10 maart 2024 tot 23.59 uur. De mondelinge selectieproef wordt georganiseerd op 25 maart 2024 vanaf 17.30 uur in het gemeentehuis, Koningin Astridplein 12 - 2840 Rumst.

Heb je interesse?

Solliciteren kan via de knop bovenaan en dat ten laatste op 25 februari 2024. Hier zal je jouw gegevens, CV, motivatiebrief, diploma, kopie rijbewijs en een recent uittreksel van het strafregister kunnen doorgeven. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging.

Heb je nog vragen? Wil je graag meer informatie over hoe een dag als projectleider omgeving en ruimte er uit ziet? Wat zijn je voornaamste uitdagingen? In welk team kom je terecht? Mail dan naar omgeving@rumst.be wordt gecontacteerd door een collega, die al je vragen zal beantwoorden.

Naar top