Vacature expert openbaar domein (38/38)

Solliciteer nu

Wat doe je?

 • Als expert openbaar domein coördineer en organiseer je de wegeniswerken en mobiliteitsaspecten in de ruime zin van het woord en sta je in voor de praktische organisatie ervan.
 • Je draagt bij aan een goede communicatie tussen verschillende betrokken diensten: openbare werken, omgeving, maar ook vrije tijd, communicatie…
 • Je doet aan projectmanagement en hebt een (potentieel) leidinggevende competentie opdat het huidig afdelingshoofd openbaar domein ondersteund kan worden en een back-up voor die functie ontstaat.

Wat verwachten we van je?

 • Je bent klantgericht, je werkt graag samen en zorgt met je collega’s voor een kwaliteitsvolle dienstverlening.
 • Je ontwikkelt een visie, je herkent belangen, noden en opportuniteiten en je neemt hierin proactieve en doelgerichte acties.
 • Je werkt beleidsondersteunend, je denkt actief mee en komt uit eigen beweging met ideeën of voorstellen, je werkt probleemoplossend
 • Je beschikt over een rijbewijs B.
 • Je hebt minstens een masterdiploma ofwel een diploma van het universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs
 • Kan je niet alles afvinken, maar ben je erg leergierig, zelfstandig en heb je een gezonde portie logisch denkvermogen, laat dan toch maar van je horen! Wij geloven immers dat je met de juiste ingesteldheid snel heel wat kan bijleren!

De diplomavereiste die als regel geldt voor de functie van expert openbaar domein (rang Av) wordt geschrapt mits een kandidaat, die niet over het vereiste diploma beschikt, voldoet aan een relevante werkervaring van minstens 15 jaar waarin projectmanagement en beleidsvoorbereidend werk aanwezig is en slaagt voor een niveau- of capaciteitstest die georganiseerd wordt via een partner van Poolstok.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een voltijdse job in contractueel verband van onbepaalde duur.
 • Een boeiende en afwisselende functie in een dynamische omgeving.
 • Een marktconform salaris volgens schaal A1a-A3a (minimum bruto maandwedde: €3.641,48 (38/38)). Alle relevante ervaring uit privé of overheid wordt maximaal meegenomen. Wil je weten wat dit voor jou concreet betekent? Aarzel dan niet om een loonsimulatie op te vragen via rumst.be/verloning-hoeveel-zal-ik-verdienen
 • Het salaris wordt aangevuld met een pakket van extralegale voordelen. Bekijk onze troeven hier.
 • Diverse opleidingsmogelijkheden
 • Een flexibel glijdend uurrooster
 • Telewerk is mogelijk. Aan alle personeelsleden die aan regelmatig en structureel tele- en thuiswerk doen, wordt een forfaitaire onkostenvergoeding van 65 euro per maand toegekend. Een voltijds personeelslid dient voor het verkrijgen van deze onkostenvergoeding per maand minimaal 38 uur thuiswerken en maximaal 60,8 uur. Een deeltijds personeelslid dient per maand 38 uur thuis te werken. Meer informatie vind je hier terug.

Hoe verloopt de procedure?

Alle kandidaten die voldoen aan de voorwaarden worden uitgenodigd voor de selectieprocedure.

Deze selectieprocedure bestaat uit:
Schriftelijk examengedeelte - thuisopdracht (op 50 punten)

 • Een proef gevalstudie en/of meerdere cases met betrekking tot zaken die rechtstreeks verband houden met het werkgebied van de dienst en de eigen bevoegdheden en waarover de gegevens tijdens het examen aan de kandidaat worden bezorgd. In dit luik kan een praktijkgerichte informaticatest en/of kunnen praktijktesten geïntegreerd worden.

In dit onderdeel worden de competenties getoetst die vereist zijn voor de functie op basis van de resultaatsgebieden in de functiebeschrijving en het competentieprofiel.

 • Proef die de nodige basiskennis van de gemeentelijke organisatie, werking en/of regelgeving m.b.t. de functie toetst. Deze proef kan deels of geheel verwerkt worden in het luik gevalstudie en/of cases.

Mondeling examengedeelte (op 50 punten)

 • Mondelinge toelichting bij het schriftelijk deel waarbij de competenties getoetst worden die vereist zijn voor de functie op basis van het functie- en competentieprofiel.
 • Interview waarin er getoetst wordt naar de competenties die vereist zijn voor de functie en waarin er gepeild wordt naar de motivatie en interesse voor het werkterrein.

Om als geslaagd te worden beschouwd, moeten de kandidaten voor elk examengedeelte minimum vijftig procent van de punten behalen en minimum zestig procent op het totaal der proeven.

Psychotechnische proef/assessment

Voor de leidinggevende functies bevat de selectie altijd een psychotechnische proef in verband met de managements- en leiderschapscapaciteiten op het niveau van de functie. De resultaten van de psychotechnische proeven zijn ofwel ‘niet geschikt’, ‘geschikt onder voorbehoud’ of ‘geschikt’. De resultaten zijn bindend. Om geslaagd te zijn op de psychotechnische proeven moeten de kandidaten het resultaat ‘geschikt’ of ‘geschikt onder voorbehoud’ behalen.


Je dient te slagen voor elk onderdeel om verder te gaan naar het volgende onderdeel. Geslaagde kandidaten, die niet worden aangesteld, worden sowieso opgenomen in de wervingsreserve die minstens 6 maanden geldig is.

De datum voor het ontvangen van de schriftelijke thuisopdracht wordt op een later moment meegedeeld. Dit geldt ook voor de datum van de mondelinge selectieproef die georganiseerd zal worden in het gemeentehuis, Koningin Astridplein 12 – 2840 Rumst.

Heb je interesse?

Solliciteren kan via de knop bovenaan en dat ten laatste op 2 oktober 2023. Hier zal je jouw gegevens, CV, motivatiebrief, diploma en een kopie van het rijbewijs kunnen doorgeven. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging.

Heb je nog vragen?

Lees zeker onze pagina voor nieuwe medewerkers door. Je vindt er een heleboel informatie in verband met jouw sollicitatie. Heb je niet het antwoord gevonden op je vraag? Contacteer een van onze collega’s bij de personeelsdienst via personeel@rumst.be.

Werken voor het lokaal bestuur iets voor jou?

Maak kennis met Geert en de werking van de dienst openbaar domein via dit filmpje.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Personeel

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 40
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen