UiTPAS voor verenigingen

Start To UiTPAS!

Hier begint het UiTPASverhaal voor je organisatie!

UiTPAS is een voordeelkaart voor vrije tijd. Je spaart punten als je deelneemt aan activiteiten en ruilt die om voor voordelen. Mensen in armoede hebben recht op het kansentarief.

Als vereniging kan je ook met UiTPAS aan de slag. Je kan als UiTPAS-aanbieder eenvoudig en discreet kansentarief toekennen aan mensen met een beperkt inkomen, je leden en bezoekers punten laten sparen en ruilvoordelen aanbieden. Als UiTPAS-partner beloon je je leden en deelnemers aan het eigen aanbod met punten, je geeft mensen in armoede de kans om te participeren, je bereikt een ruimer en nieuw publiek, bent met je vereniging aanwezig in heel wat extra UiTPAS-communicatie en je krijgt een beter inzicht in je publiek.

Als erkende vereniging krijg je ook een hogere basissubsidie als je de UiTPAS aanvaardt bij alle activiteiten.

Op deze pagina werden enkele inspirerende verhalen en praktijkvoorbeelden verzameld.

Voorwaarden

Als vereniging kan je gratis aansluiten bij het UiTPASverhaal. Je wordt ondersteund, kan gebruik maken van de UiTPASsoftware en je zet je in voor een maatschappelijk engagement samen met heel wat andere organisatoren. Er moeten echter enkele voorwaarden vervuld worden. Deze worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Die voorwaarden zijn:

  • Elke activiteit van uw organisatie moet ingevoerd worden via de UiTDatabank.
  • Men moet UiTPASpunten kunnen sparen op iedere UiTPASactiviteit.
  • Op iedere activiteit moet men kunnen deelnemen aan kansentarief. Mensen in armoede krijgen een korting van 80%. 40% van het bedrag wordt terugbetaald door de gemeente van de UiTPAShouder, de andere 40% is jouw financieel engagement in het UiTPASverhaal. Als een ticket voor een optreden bijvoorbeeld 15 euro kost, betaalt een UiTPAShouder met kansentarief slechts 3 euro. De gemeente Rumst betaalt aan de organisator 6 euro, zodat je als organisator maar 6 euro minder verdient aan deze tickets.

Samenwerkingsovereenkomst en verklaring op eer

Bij het toetreden tot het UiTPASprogramma dien je als organisatie allereerst een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Hierin zijn de voorwaarden opgenomen en vind je alle info die je als organisator nodig hebt. Een tweede document is de verklaring op eer. Als baliemedewerker of als administrator kom je namelijk vaak in contact met privacygevoelige informatie van pashouders. Er wordt van je verwacht dat je vertrouwelijk met deze informatie omgaat.

Neem contact op met je lokale UiTPASco├Ârdinator om de documenten door te nemen en te ondertekenen. Dat kan door te mailen naar vrije.tijd@rumst.be of te bellen op 03 880 00 94.

Start!

Na het ondertekenen van de documenten wordt jouw virtuele UiTPASbalie aangemaakt en kan je aan de slag! De UiTPASco├Ârdinator helpt je op weg met volgende zaken:

  • Je activiteit invoeren in de UiTdatabank, punten sparen en omruilen of het kansentarief toekennen;
  • Hoe en waarom zou je een omruilvoordeel toevoegen?;
  • Heb je UiTPAShardware nodig;
  • Je wil UiTPAS in kijker zetten op je activiteit?;
  • Onze regio telt een groeiend aantal UiTPAShouders. Via gerichte mailings kan je je activiteit promoten;
  • Maak gebruik van foto's, logo's en picto's om je UiTPASactiviteit te ondersteunen;
Naar top