Traject controle

Hoewel zone 30’s in wijken en dorpskernen steeds meer ingang beginnen te vinden en gerespecteerd worden, zijn we er helaas nog steeds niet. Daarom is er nood aan een permanente trajectcontrole.

Dit wil zeggen dat er aan de hand van camera’s gemeten wordt hoelang je er met je wagen over doet om een traject in de zone 30 af te leggen. Stemt dit niet overeen met een maximum snelheid van 30 km/u, dan volgt er een boete. Deze camera’s controleren ook of vrachtwagens wel de dorpskern in mogen (vrachtwagensluis) en herkennen ook geseinde voertuigen (cameraschild). Dit laatste vergemakkelijkt het opsporen van verdachten van een inbraak of andere criminele activiteiten door de politie.

In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, gaat het geld van een snelheidsboete niet naar de gemeente. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt en de inkomsten gaan naar de hogere overheid. Deze trajectcontrole is dus niet winstgevend voor de gemeentekas, maar enkel en alleen om de verkeersveiligheid in onze gemeente te verhogen.

De camera’s worden in het najaar van 2023 ge├»nstalleerd en zullen tegen de jaarwisseling actief zijn.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen