Trage wegenverbinding Molenbeekse plassen - 's Herenbaan

Hier willen we naartoe

Donderdag 24 februari 2022 heeft de gemeenteraad beslist om het netwerk van trage wegen in Rumst uit te breiden. Als pilootproject komt er een trage weg-verbinding tussen de Molenbeekse plassen en de ’s Herenbaan aan de oevers van de Molenbeek.

Stappenplan

Aan de realisatie van de eerste trage weg tussen de Molenbeekse plassen en de ’s Herenbaan gingen heel wat voorbereidende werken, onderzoeken, vergaderingen en onderhandelingen vooraf. Zo werd er reeds in 2017 een onderzoek gedaan naar mogelijke nieuwe of te herstellen trage wegen in de deelgemeente Reet. Dit alles verliep in samenwerking met de provincie Antwerpen en het regionaal Rivierenland.

Op basis van de resultaten werd een aantal mogelijkheden uitgewerkt. Als pilootproject kwam de aanleg van een nieuwe trage weg-verbinding tussen het retentiegebied van de Molenbeekse plassen en de ’s Herenbaan aan de oevers van de Molenbeek uit de bus.

Om deze trage weg-verbinding te realiseren, onderhandelde het gemeentebestuur van Rumst met de eigenaars van de betrokken strook grond. Zo werd deze met goede voorwaarden aangekocht. De aankoop was immers nodig om dit project tot stand te brengen. Vervolgens werd bij de bevoegde overheidsdienst een omgevingsvergunning aangevraagd. Vandaag is het enkel nog geduldig wachten op de goedkeuring daarvan om de werken voor dit prachtige project te starten.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen