Warm Rumst

Warm Rumst

We kunnen er niet omheen: de energieprijzen zijn drastisch gestegen en dit heeft financiële gevolgen voor heel wat mensen. Daarom biedt de overheid steun aan wie het nodig heeft.

Een warme omgeving

Thuis je verwarming lager zetten en energiebesparend omgaan met je verlichting en elektrische toestellen, is een mogelijkheid om te besparen op je energiefactuur. Maar er zijn nog mogelijkheden. Verander eens van omgeving en bezoek het Buurtcentrum (lokaal dienstencentrum Hof van Crequi) in Terhagen of de bib van Rumst of Reet. Op elk van deze locaties kan je terecht voor een warm drankje in een gezellige omgeving. Het is ook mogelijk om er te (thuis)werken (plaatsen zijn wel beperkt).

Vanaf 1 december kan je in het Buurtcentrum ook ’s middags een warme maaltijd reserveren in het Buurtrestaurant. Je betaalt 7,70 euro (of 6,70 euro via de Uitpas met kansentarief) voor een dagsoep, hoofdgerecht en dessert. Reserveer zeker een week op voorhand je menu.
Je kan er ook deelnemen aan één van de gemeentelijke activiteiten. Deze activiteiten blijven plaatsvinden, want we willen onze inwoners samen blijven brengen in een warme omgeving en intussen verbruik je thuis geen verlichting en zet je de verwarming wat lager. Dat scheelt weer wat in je energiefactuur.

Op deze pagina verzamelen we informatielinks en activiteiten die nuttig kunnen zijn over de energiecrisis.


Openingsuren & contact

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail