Vaccinatie tegen COVID-19
Op deze pagina verzamelen we alle informatie, vragen en antwoorden over het coronavaccin.
(BRON: www.laatjevaccineren.be en www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie)
Vaccinatieprogramma
Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. We onderzoeken hoe zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Op een veilige manier. Ook praten we met verschillende partijen over waar je een vaccinatie zal kunnen krijgen. Het vaccinatieprogramma start in januari 2021. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.
Volgorde van vaccineren
Nu er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen eerst aan de beurt, gevolgd door zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.
Beschikbaarheid, veiligheid en werking van de coronavaccins
Vlaanderen heeft zicht op vaccins van minimaal 5 verschillende vaccinontwikkelaars. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en het FAGG waken over de doeltreffendheid, kwaliteit en veiligheid. Zo'n 8 miljoen Belgen zullen zich kunnen laten vaccineren.
Waarom je laten vaccineren tegen COVID-19 belangrijk is
Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.
Of bent u op zoek naar ...
-
De grootste fabels over het coronavaccin
en feiten om ze te ontkrachten
-
Info over vaccinatie
van de Federale Overheid
-
Laatjevaccineren.be
-
Zone RupeLaar kiest Log!Ville als vaccinatiecentrum
De Rupelstreekgemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar hebben in samenspraak met de Eerstelijnszone RupeLaar de locatie voor het vaccinatiecentrum gekozen: het nieuwe gebouw Log!Ville op het Wetenschapspark iin Niel.