Coronavirus

Het Covid-19-virus rukt helaas weer op. De besmettingscijfers stijgen exponentieel. Daarom nam de burgemeester op 24 juli 2020 reeds strengere maatregelen. Vervolgens besliste ook de nationale veiligheidsraad op 27 juli om de vorige (versoepelde) maatregelen terug te schroeven (ministerieel besluit van 28 juli 2020). Ingevolge de ernstige epidemiologische situatie in Antwerpen én onze regio voegde de Provinciale crisiscel daar voor onze gemeente nog extra (strengere) maatregelen aan toe (politieverordening van de gouverneur dd. 29 juli 2020). Hieronder vind je meer informatie.


Aanvullende maatregelen provincie in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 - 29 juli 2020

Lees meer
De provincie zorgt nog voor een verduidelijkende vraag- en antwoordlijst die verschijnt op www.cathyberx.be . Daar kan je tevens de volledige politieverordening raadplegen, die naast de beslissingen ook argumentatie geeft bij de maatregelen.


Aanvullende federale maatregelen ter bestrijding van de heropleving van het Coronavirus - 27 juli 2020

Lees meer
Meer info op www.info-coronavirus.be , met een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.


Blijf voor jezelf zorgen en blijf zorgen voor de anderen.


Heb je vragen?

De federale overheid stelde een lijst met vragen en antwoorden op. De provincie zorgt nog voor een verduidelijkende vraag- en antwoordlijst die verschijnt op www.cathyberx.be

veelgestelde vragen en antwoorden federale maatregelen

Hieronder vind je nog een beperkte lijst met een aantal aanvullende antwoorden op vragen van inwoners van onze gemeente. Zoek zeker eerst het antwoord op je vraag in de lijst van de federale overheid!

vragen van onze inwoners en antwoorden

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stuur een e-mail of bel

Ook op de twitter-account van de FOD Volksgezondheid (@be_gezondheid) en facebook-pagina (@volksgezondheid) worden doorlopend alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies gepost.