Coronavirus

Blijf de gouden regels hanteren, volg ze om jezelf en anderen te beschermen:

 • De hygiëneregels blijven essentieel: handen wassen met water en zeep, en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
 • Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
 • Je moet extra voorzorgsmaatregelen nemen als je mensen uit de risicogroep ziet. 
 • Hou 1,5 meter afstand, behalve voor mensen uit je eigen huishouden, je uitgebreide bubbel van 5 personen en kinderen jonger dan 12.
 • Beperk uw fysieke contacten. Buiten je gezin mag je nauwer contact hebben met een groep van maximaal 5 personen, de zogenoemde uitgebreide bubbel. Waar deze bubbel voorheen wekelijks mocht veranderen, moet deze groep van 5 mensen nu vast blijven.
 • Beperk groepsactiviteiten tot maximaal 10 personen, kinderen inbegrepen. Dat geldt voor binnen en buiten, dus ook op restaurant (cafés en restaurants sluiten om 1 uur) of in het park. 
 • Zorg dat je altijd een mondmasker bij je hebtDraag vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker:
  • In publiek toegankelijke gebouwen, openbaar vervoer en winkels
  • Op drukke plaatsen en plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan houden
 • Bel de dokter als je ziek bent en blijf thuis. Zo kan je zeker geen andere mensen besmetten.

Provinciale maatregelen

Update 27 augustus
Eind juli nam gouverneur Cathy Berx aanvullende maatregelen in de provincie Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen waren van toepassing tot en met 26 augustus. Vanaf 27 augustus schakelen we voor de provincie Antwerpen volledig over op de federale maatregelen.

Federale maatregelen

Update 20 augustus
Beheersen van de gezondheidssituatie, iedereen terug naar school en perspectieven
Lees meer


Heb je vragen?

De federale overheid stelde een lijst met vragen en antwoorden op. De provincie zorgt nog voor een verduidelijkende vraag- en antwoordlijst die verschijnt op www.cathyberx.be

veelgestelde vragen en antwoorden federale maatregelen

Hieronder vind je nog een beperkte lijst met een aantal aanvullende antwoorden op vragen van inwoners van onze gemeente. Zoek zeker eerst het antwoord op je vraag in de lijst van de federale overheid!

vragen van onze inwoners en antwoorden

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stuur een e-mail of bel

Ook op de twitter-account van de FOD Volksgezondheid (@be_gezondheid) en facebook-pagina (@volksgezondheid) worden doorlopend alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies gepost.