Verhuur van zalen (aan verenigingen)

Verenigingen kunnen zalen huren bij het gemeentebestuur voor vergaderingen en activiteiten. Onderaan vind je een overzicht van de zalen en kan je per zaal de specificaties en mogelijke zaalopstellingen bekijken.

De cafetaria van de Sportschuur en de Watertoren kunnen ook voor private activiteiten gehuurd worden.

Werkwijze

  • Je verstuurt je aanvraag via het online formulier.
  • Je ontvangt een bevestiging als de zaal beschikbaar is.
  • Voor het afhalen en terugbrengen van de sleutel voor eenmalig gebruik maak je een afspraak op de dienst vrije tijd via 03 880 00 95.
  • Je haalt de sleutel af bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis tijdens de openingsuren, enkele dagen voor de activiteit. Opgelet: er wordt een waarborg van € 50 cash gevraagd.
  • Na de activiteit bezorg je de sleutel terug bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Je krijgt meteen de waarborg terug.
  • De factuur voor het gebruik van de zaal wordt achteraf bezorgd.

Tarieven

Erkende Rumstse verenigingen, Rumstse scholen en kunstenaars die in de gemeente wonen betalen slechts € 10 per begonnen schijf van vijf uur. Andere tarieven vind je in de retributiereglementen.

Sportzalen

Voor de huur van een sporthal of turnzaal neem je telefonisch contact op om de beschikbaarheid na te gaan en reservatie te boeken. Voor Sporthal Uitgedekt Schoor in Terhagen kan je contact opnemen via 03 888 07 83. Voor andere sportzalen of turnzalen contacteer je de sportdienst op 03 880 00 91.

Het gemeentebestuur heeft sinds september 2021 ook afspraken met Groenlaar over het naschools gebruik van hun sportinfrastructuur door verenigingen. Het gemeenschapsonderwijs heeft eigen contracten met de gebruikers. Het gemeentebestuur neemt een coördinerende rol op in de huur van de zaal.

Reglementen

Download het gebruikersreglement voor private verhuur watertoren

Nog vragen?

Tel. 03 880 00 94 - zalen@rumst.be

Thuisloket

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen