Opvanglocatie Toverbos

Zo was het

De gemeentelijke basisscholen en de buitenschoolse kinderopvang stappen in een gemeenschappelijk gebruik van lokalen om duurzaam met ruimte en materialen om te gaan. De lokalen werden onder handen genomen, om zo te voldoen aan de actuele noden van de kinderen, leerkrachten en begeleiders. De mogelijkheden om buiten te spelen en te sporten werden verruimd en gevarieerd. Er is nood aan lichtere en ruimere lokalen.

Zo is het nu

De noodzakelijke vernieuwing van de vestigingen van de kleuterschool Ter Doelhagen en de buitenschoolse kinderopvang Toverbos in Terhagen bood de kans om een nieuwe gemeenschappelijke infrastructuur uit te bouwen. Op 19 april 2021 openden beiden samen opnieuw de deuren. De vernieuwde locatie heeft verschillende voordelen. De nieuwe, ruime en lichte lokalen in de Europalaan staan in contrast met de verouderde lokalen van Toverbos in de Kamiel Huysmansstraat. Bovendien zullen de kinderen meer buiten kunnen spelen in het groen. De omgeving van de vrijetijdssite uitgedekt schoor heeft meer mogelijkheden om te sporten en te spelen in en rond de speeltuin en de sporthal. Organisatorisch geeft deze site ook betere combinatiemogelijkheden van de buitenschoolse kinderopvang met de vrijetijdskampen tijdens de schoolvakanties.

Aan de schoolkinderen van De Wingerd Terhagen die gebruik maken van de opvang is extra aandacht besteed. Ze kennen reeds de wandeling naar de sporthal bij sportactiviteiten op school. Nu wandelen ze langs het Magisch Toverpad naar de nieuwe opvanglocatie. Hun route wordt zo een fijne belevenis. Bovendien brengen ze zo nog wat extra tijd buiten door.
Met dit project richt het lokaal bestuur zich actief op de jonge gezinnen in de deelgemeente Terhagen. De deelgemeente kent een uitbreiding van woningen via nieuwbouw en renovatie. Op die manier wordt ook in het kader van het nieuwe decreet op buitenschoolse kinderopvang meer aansluiting gezocht bij het vrijetijdsaanbod met het samengebruik van de vrijetijdsinfrastructuur uitgedekt schoor.

TIP: bekijk het filmpje over GBS Ter Doelhagen en BKO Toverbos

Hier willen we naartoe

In het najaar van 2022 start de nieuwe aanbouw, speciaal voor de klaslokalen van de lagere school. Het ideale moment om samen met de leerlingen aan de slag te gaan en oude meubels een nieuw leven in te blazen.

Samen leren, delen en creëren!

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Loket Kinderopvang

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Sociaal Huis

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen