Tegemoetkoming babymelk en luiers

Tussenkomst babymelk

Na een gesprek bij het Sociaal Huis Rumst kom je te weten of je een tussenkomst kan ontvangen in de aankoop van babymelk en opvolgmelk tot en met 12 maanden. De steun bedraagt max. 30 euro per maand.

Maak een afspraak bij het Sociaal Huis, tel. 03 880 00 11 of sociaalhuis@rumst.be . Zij gaan na of je in aanmerking komt voor de steun en zoja, welke documenten je hiervoor moet bezorgen.

Tussenkomst luiers

Net zoals bij de tussenkomst van babymelk kan je ook mogelijk een tussenkomst ontvangen voor de aankoop van luiers. Voor luiers voor kinderen van 0 tot en met 2,5 jaar kan je per maand max. 20 euro steun krijgen via het Sociaal Huis.

Wie herbruikbare luiers koopt, kan mogelijk een tussenkomst ontvangen van maximum 50 % met een maximum van 150 € per aanvraag en per kind jonger dan 2,5 jaar.

Wil je bekijken of herbruikbare luiers praktisch haalbaar zijn voor het gezin? Wie herbruikbare luiers huurt voor de periode van 1 maand, kan mogelijk een éénmalige tussenkomst ontvangen van € 85 . 

Maak een afspraak bij het Sociaal Huis, tel. 03 880 00 11 of sociaalhuis@rumst.be . Zij gaan na of je in aanmerking komt voor de steun en zoja, welke documenten je hiervoor moet bezorgen (bijvoorbeeld betalingsbewijs van de aankoop).

Naar top