't Hoekje

Tegenover het Hof van Crequi, op de hoek van de Nieuwstraat met de Hoogstraat, heeft sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek drie panden verworven, waaronder het voormalig café ’t Hoekje. Hier wordt een nieuw project van sociale huurwoningen gepland. Uit de ontwerpwedstrijd is het concept van HVH-architecten uit Kontich als winnend ontwerp geselecteerd.

Op 13 februari hebben de buurtbewoners in het Hof van Crequi een eerste keer kennis kunnen maken met het winnend schetsontwerp. Gezien de ligging, recht tegenover het Hof van Crequi, met alle voorzieningen voor senioren, is ervoor gekozen om dit project specifiek voor te behouden en aan te passen aan de huisvestingsnoden van senioren. Het ontwerp voorziet in 8 nieuwbouwwoningen over 3 bouwlagen en is voorzien van een lift. Er ligt een grote focus op ontmoetingsmogelijkheden tussen toekomstige bewoners, zowel binnen of buiten in de patio.

Voordat de bouwwerken kunnen starten moet er nog een hele weg worden afgelegd. De plannen moeten in detail worden uitgewerkt en goedgekeurd, adviezen moeten worden gevraagd, de financiering moet worden goedgekeurd en er moet een aannemer worden gevonden. Momenteel verwacht men dat de bouwwerken effectief kunnen starten in de zomer van 2022.

Als de vergunning is afgeleverd en de aannemer gekend is, zal er opnieuw een infovergadering met de buurtbewoners worden georganiseerd, om gevolgen en mogelijke hinder van de bouwwerken voor de buurt toe te lichten.  

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail