Street art in Rumst

Wie zegt dat je naar een museum moet gaan om van kunstwerken te genieten?
Je kan ook in openlucht prachtige meesterwerken bewonderen. In Rumst en buurgemeenten waren immers al verschillende getalenteerde street artists aan het werk.

Wat is street art?

Net als in de rest van de wereld kende street art ook onze regio een ingrijpende evolutie. De oorsprong ligt in de tags en andere graffiti en is verbonden aan de hiphopcultuur. Vandaag kan street art als kunstvorm ook een rol spelen in de verfraaiing van steden en gemeenten.

Waar kan je ze bewonderen? 

Als je de elektriciteitscabine op de hoek van de Rumstsestraat en de Hoge Meentochtstraat passeert, kan je niet naast de knappe graffiti kijken. De rugstreeppad werd geschilderd door artiest DZIA uit Rumst. Zijn artiestennaam klinkt nationaal én internationaal als een klok. Hij schilderde nog meer dieren in onze gemeente, onder meer op in onbruik geraakte gebouwen in de kleiputten, op het prieeltje in het park van Rumst en op de muur naast Museum Rupelklei langs de Rupeldijk.

Kanter Dhaenens uit Boom wilde met zijn project Yellow Brick Road kleur geven aan de fietsroute langs de dijk tussen Niel, Boom en Rumst. Langs de Rupeldijk in Terhagen ontdek je verschillende werken, onder meer aan Wienerberger en Museum Rupelklei.

In de wijk Predikherenvelden zette graffitikunstenaar Reinout De Boeck, die zelf in die wijk opgroeide, een kunstwerk op de elektriciteitscabine op de hoek van de Rozenlaan en de Seringenlaan.

Hun ‘schilderijen’ maken van Rumst een openluchtmuseum. Laat je verrassen door de soorten en stijlen graffiti die onze straten, muren en parken opfleuren.

Op stap met Street Art Cities

De website of app van Street Art Cities geeft je toegang tot de verborgen wereld van muurschilderingen. Je vindt er niet alleen de locaties van de kunstwerken, maar ook info over de artiest en het werk. Ga naar streetartcities.com, geef je locatie in de zoekbalk in en je kan de streetart in jouw buurt ontdekken!

Naar top