Steunmaatregelen van het gemeentebestuur

Het lokaal bestuur heeft een aantal eerste maatregelen genomen om de handelaars en ondernemers te helpen.

 1. Onze diensten werken door en zijn bereikbaar via lokale.economie@rumst.be.
 2. We promoten het ‘winkelhieren’ in Rumst op alle mogelijke manieren. Via print (infoblad, affiches) en online (website, sociale media en nieuwsbrieven).
 3. We sturen regelmatig nieuwsbrieven uit naar handelaars en ondernemers met de meest recente informatie. We verspreiden ook informatie via
  de Facebookgroep ‘Lokale ondernemers van Rumst’. Dit is een gesloten Facebookgroep waarop ondernemers informatie kunnen uitwisselen en elkaar helpen. Ze kunnen een lidmaatschapsverzoek versturen naar de Facebookgroep.
 4. We riepen het initiatief ‘Rumstenaren helpen elkaar’ in het leven en voorzien o.a. een collectieve boodschappendienst voor hulpbehoevenden en zorgverstrekkers. We werken hiervoor samen met lokale winkels.
 5. De maandelijkse concessievergoedingen worden gehalveerd. Dit uiteraard enkel als de concessiehouder de korting ook doorrekent aan de uitbater.
 6. In onze online bedrijvengids zetten we acties en promoties van lokale handelaars in tijden van Corona in de kijker. We geven deze ook de nodige aandacht op sociale media. Ben je een ondernemer en sta je nog niet in de lijst?
  Je kan jezelf hier makkelijk toevoegen. 
 7. De standplaatsvergoeding voor ambulante handelaars wordt voor 100% terugbetaald of kwijtgescholden. 
 8. De aanslagbiljetten voor de bedrijfsbelasting worden pas op het einde van het jaar verstuurd. Het is een vorm van uitstel van betaling, hetgeen ondernemers wat financiële ademruimte biedt.
 9. Ook aan de verenigingen werd gedacht. Als zij gemeentelijk materiaal of gemeentelijke zalen huurden voor evenementen die omwille van de omstandigheden niet kunnen plaatsvinden, krijgen zij dit 100% terugbetaald of kwijtgescholden.
 •  

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokale economie

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
e-mail