Sportaanbod in Rumst

Looppaden

Looppad 3 Rivieren

Het looppad '3 Rivieren' loopt langs de Netedijk en rustige wegen. De totale afstand van de omloop bedraagt 5,4 km, maar je hebt de mogelijkheid om de verkorte vorm van 3,7 km te lopen. Het pad start op de dijk aan brasserie 3Ri4en (Vissersstraat 93). 

Looppad Molenbeekse Plassen

Oefenlooppad

In het centrum van Reet werd aan het retentiebekken Molenbeek een oefenlooppad rond het water aangelegd. De omloop bedraagt 550 meter. Op de omloop werden om de 50 meter afstandsaanduidingen geplaatst. 

Een bord geeft je instructies welke afstanden je afwisselend moet lopen en wandelen om op 10 weken tijd tot 5 kilometer te lopen.

Fit-o-meter

In samenwerking met Gym Tonic werd een outdoor fit-o-meter geplaatst rond het bufferbekken. De fit-o-meter start met 3 oefeningen om het lichaam op te warmen en alle spieren en gewrichten gericht los te maken. Eens opgewarmd, is er om de 100 meter langs het parcours een gerichte oefening om aan kracht, stabiliteit, coördinatie of evenwicht te werken. In totaal zijn er 6 oefeningen. Op het einde van het parcours worden nog stretchoefeningen getoond.

De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen en er wordt gericht advies gegeven voor beginnende, reguliere en fervente sporters. Sporters kiezen zelf of ze wandelen of lopen tussen 2 oefeningen.

G-sport - sport voor personen met een handicap

In onze gemeente hebben we aandacht voor sport voor personen met een handicap. In samenwerking met de sportregio Rivierenland worden initiatieven genomen zoals de integratiesportkampen.

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder handicap.

Contact

Adres
Gemeentehuis Koningin Astridplein 12 , 2840 Rumst Routebeschrijving
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Open van 08:30 tot 12:00 uur & 18:00 tot 20:00 uur
Naar top