Speelbos

Zo is het nu

Eind jaren '70 was de Rupelstreek een industrieel landschap. Het werd getekend door honderden droogloodsen en putten waaruit klei werd ontgonnen. Vandaag zijn we verplicht om enkele van deze kleiputten te saneren, en dus ook de kleiput vlakbij ons nieuw speelbos in Terhagen. Dit bos ontstond zo'n 50 jaar geleden. Het was het moment waarop men besliste om het industriële landschap aan te passen. In Mechelen werd er een grote hoeveelheid grond uitgegraven (daar waar nu het meer Hazewinkel zich bevindt). Deze grond werd later vervoerd naar onze regio, als basis om huizen op te bouwen. Dit laatste is er nooit van gekomen... en vandaag staat hier een prachtig bos in handen van de Vlaamse overheid.

Hier gaan we voor

Het lokaal bestuur Rumst gaat dit bos uitbaten.  We maken er een prachtig speelbos van! Een plek waar jong en oud zich kan amuseren op natuurlijke speelelementen die in het bos een mooie plek zullen krijgen. Ideaal om te picknicken, te wandelen en te ravotten!

Tijdlijn

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor de plaatsing van de speeltoestellen
  • Oktober 2021: Bestek aanpassen op basis van participatietraject inwoners
  • Begin 2022: Plaatsing toestellen
  • Begin 2022: Opmaak toegankelijkheidsreglement

Ideeën

Heb jij ideeën om het speelbos in te richten? Zag je al toffe toestellen in andere speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen? Of wat zou jij als kind leuk gevonden hebben in een speelbos? Hou een kleine brainstorm met je wandel-collega’s, verzamel jullie suggesties en geef ons jouw feedback via info@rumst.be. We appreciëren jullie suggesties!

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen