Sociaal wonen - project Kerkstraat

Zo was het

Goed Wonen.Rupelstreek kocht het gebouw 'Onder den Toren' om er een nieuwe invulling aan te geven. In nauw overleg met het lokaal bestuur kwam het project tot stand en het past volledig in de visie van onze gemeente om inbreidingsgerichte sociale woonprojecten te realiseren.

Zo is het nu

In november 2020 werd het nieuwbouwproject Kerkstraat 2-4 in het centrum van Rumst opgeleverd. Dit project is het eerste nieuwbouwproject van de sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen.Rupelstreek in de deelgemeente Rumst. 

Dit nieuwe gebouw houdt optimaal rekening met de bestaande omgeving en biedt daardoor een grote meerwaarde aan de omgeving en de bewoners. Samen met het naastgelegen parkje op de hoek van het marktplein zorgt het gebouw voor een aangename sfeer in de dorpskern.

Het gebouw bestaat uit twee volle bouwlagen en een derde bouwlaag onder het dak en telt 7 appartementen waarvan 3 identieke appartementen op het gelijkvloers met 1 slaapkamer en 4 duplexappartementen met 1 slaapkamer op het 1ste en de 2de verdieping.

Aan de linkse zijde van de gevel bevindt zich de doorgang naar de tuin. Via een overdekte luifel kan van daaruit de gemeenschappelijke parking worden bereikt. Deze tuin opent zich naar het parkje toe, waardoor de binnentuin als het ware mee in het park wordt opgenomen.

De bewoners konden in december 2020 hun nieuwe woning betrekken. Bij de toewijzing wordt voorrang gegeven aan inwoners uit Rumst. Tevens wordt, in uitvoering van het lokaal toewijzingsreglement van de gemeente Rumst, voor de toewijzing van de gelijkvloerse appartementen voorrang gegeven aan ouderen (65+).

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen