Politiebesluit van de gouverneur betreffende seizoenarbeiders

Onze gouverneur, Cathy Berx, heeft een politiebesluit gepubliceerd met betrekking tot de inzet van seizoenarbeiders afkomstig uit oranje of rode zones binnen Europa. Dit besluit geldt tot en met 31 augustus 2020.
 

Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in de provincie Antwerpen als seizoenarbeider en die afkomstig zijn uit een land dat in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als oranje of rode zone is aangeduid, moeten zich bij aankomst in de provincie meteen laten testen op het coronavirus COVID-19 en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan.

Werknemers uit het buitenland die zich inschrijven in de provincie Antwerpen als seizoenarbeider en die afkomstig zijn uit een land dat in het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken als groene zone is aangeduid, moeten hun temperatuur laten nemen door de werkgever bij aankomst. Bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen dient meteen een arts te worden geraadpleegd.

De werkgevers in de provincie Antwerpen worden verplicht om dagelijks de temperatuur te nemen van hun ingeschreven seizoenarbeiders, deze te registreren en bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen meteen een arts te raadplegen.

Het volledige politiebesluit kan je onderaan deze pagina downloaden.


De gouverneur vraagt aan alle landbouwers om aan het lokaal bestuur mee te delen hoeveel seizoenarbeiders in 2020 worden tewerkgesteld die afkomstig zijn op de oranje/rode zones, zodat voldoende testkits kunnen worden voorzien. Je kan de kleurcode van de landen terugvinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/nl

Wij vragen je om de gevraagde informatie te bezorgen:

  • download het excel formulier onderaan deze webpagina
  • vul hem in
  • mail hem naar omgeving@rumst.be 

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail