10 handvaten om rust te ervaren binnen je gezin - gratis webinars en gezinscoach

Uitdagingen en stress door corona in je gezin? Samen naar meer rust in Rumst.  Met deze 10 praktische handvaten kan jij en je kind(eren) steviger en rustiger in het leven staan.

We zijn oprecht benieuwd hoe het met jou als inwoner van Rumst gaat in deze onzekere tijden die veel van iedereen vragen. Snel schakelen en flexibel zijn is meer dan ooit nodig maar geeft ook stress. Ook al het negatieve nieuws rond corona kan invloed hebben op jou en/of je kinderen. 

De buitenwereld draait snel en vraagt veel, maar hoe gaat het van binnen met jou en je kinderen? Vinden jullie genoeg rust in hoofd en lijf?

Hoe blijf je onder druk en met kinderen die je aandacht nodig hebben op een positieve manier communiceren?

Het welzijn van jou en je kinderen is heel belangrijk. Dat willen we vanuit het Huis van Het Kind mee ondersteunen.

Hoe breng je ‘meer rust in je gezin’?  Neem deel aan het gratis webinar. 

 

Wanneer?

- woensdag 13 januari 2021 van 20 tot 21.30 uur voor ouders van kinderen van 5 tot 12 jaar

- woensdag 20 januari 2021 van 20 tot 21.30 uur voor ouders van kinderen van 12 tot 16 jaar

Katrien De Keyzer,  communicatiedeskundige  en spelmaker van Krachtkits uit Reet, en Inge Marivoet, kinder- en oudercoach van Happy & Relaxed Coaching in Terhagen, geven je handvaten mee om meer rust te ervaren en steviger te staan in deze corona-tijden. Je krijgt als ouder tips en ervaringsgerichte oefeningen en achteraf ook praktische hand-outs en een online magazine. Je schrijft vooraf in via het online formulier op deze pagina. Dat kan telkens tot een dag voor het gratis webinar.

Er komt een replay zodat je het altijd kan terugkijken, of als je er de avond zelf niet bij zijn het toch kan bekijken wanneer het jou past. 


Webinar - Wie

Katrien De Keyzer van Krachtkits, is mama van Aukje en Fleur, geboren en getogen in Rumst en woont al 20 jaar met haar gezin in Reet. Zij zal dit webinar geven.  Krachtkits is een online praktijk en magazine met opvoed- en communicatietools voor ouders, leerkrachten en coaches. 

Dit webinar wordt ingeleid door schepen Wendy Weckhuysen, bevoegd voor onderwijs, kinderopvang en cultuur.

Katrien wordt bijgestaan door Inge Marivoet van Happy & Relaxed Coaching. Inge is afkomstig van Reet, is mama van Lien en Mats en woont al 15 jaar in Terhagen. Ze werkt er als kinder- en oudercoach met een aanbod om in alle rust en vertrouwen jezelf te zijn in verbinding met anderen.

Ze bundelen hun praktische tips en tools om jou te inspireren. Je kan deze inzetten voor meer rust, betere communicatie en meer flow in je gezinsleven, zeker nu tijdens de coronaperiode.

Als we dit samen doen met andere gezinnen, werken we samen - en met meer betrokkenheid - aan de levenskwaliteit en dus ook de gezondheid in onze gemeente.

Vertel je verhaal aan de gezinscoach

Vanaf januari biedt een gezinscoach een luisterend oor aan ouders en kinderen die behoefte hebben aan een gesprek. Vind je geen rust in je gezin tijdens deze coronaperiode? Maak je je zorgen, zit je met vragen? Dan kan je bij de gezinscoach terecht. Het advies is gratis en je blijft anoniem.

Je kan de gezinscoach elke dinsdag van 10 tot 12 uur op 0483 43 58 05 bereiken.

Deel deze pagina