naar top

Rotonde Hollebeekstraat open voor alle verkeer

Algemene info

Op 3 oktober 2016 startte de aanleg van een rotonde in de Hollebeekstraat. De werken zijn vlot verlopen en de vooropgestelde timing is ruimschoots gehaald. De rotonde in de Hollebeekstraat in Rumst is klaar. Op maandag 24 april 2017 gaat de rotonde open voor alle verkeer.

We danken iedereen voor hun begrip tijdens de werken.


Inhoud:
Naast de straat werd een rotonde aangelegd. Deze rotonde maakt het mogelijk dat de stelplaats van De Lijn in het centrum van Rumst kan verhuizen naar de toekomstige locatie op een deel van de vroegere site VCR (Van Cauwenbergh Rumst). Op deze manier worden de bussen die niet noodzakelijk naar het dorpscentrum van Rumst moeten, afgeleid.

De rotonde krijgt vier armen: één naar de Hollebeekstraat, één naar de Catenbergstraat, één naar de nieuwe stelplaats van De Lijn en een vierde arm kan een aanzet vormen voor een ontsluitingsweg voor het vrachtverkeer. Als deze arm niet voorzien werd, zou deze optie bij voorbaat al niet meer mogelijk zijn. Alle mogelijkheden zijn nu nog open en in onderzoek.

De rotonde werd nu reeds gebouwd omdat daarna de verbindingsweg met de nieuwe stelplaats gerealiseerd kan worden. Tegelijk worden ook de nutsleidingen vernieuwd.


Timing:
De werken gingen van start op 3 oktober 2016. De werken zijn vlot verlopen en de vooropgestelde timing is ruimschoots gehaald. De rotonde in de Hollebeekstraat in Rumst is klaar. Op maandag 24 april 2017 gaat de rotonde open voor alle verkeer. 

Sinds 7 maart konden de fietsers al gebruik maken van het nieuwe fietspad omheen de rotonde. Want dit is immers een belangrijke fietsverbinding, zeker voor schoolgaande jeugd, tussen Reet en Rumst De rotonde besteedt ook maximale aandacht aan de veiligheid voor zwakke weggebruikers. De fietsers kunnen nu gebruik maken van een nieuw aangelegd, veilig afgescheiden fietspad. Waar het fietspad de zijarmen van de rotonde kruist, zijn er “fietseilandjes” om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Het rode materiaal van het pad maakt het fietspad extra zichtbaar voor het verkeer.


De Lijn:
De bussen van De Lijn volgen terug het normale traject

 

  

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Igean
  • Studiebureau: Igean
  • Veiligheidscoördinator: Igean
  • Aannemer: Van Loo Projects
  • Startdatum: maandag 3 oktober 2016
  • Einddatum: vrijdag 30 juni 2017
  • Kostprijs: 579842,95 euro zonder btw

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Status

Afgeronde projecten

Deel deze pagina