Met Rondje Rumst naar Open Monumentendag en Plattelandsmarkt

Rondje Rumst

Op zondag 8 september 2024 kan je deelnemen aan Rondje Rondom Rumst. Er wordt gefietst in en rond Rumst, een individuele fietstocht van ongeveer 25 kilometer langs de mooiste plekjes in Rumst en buurgemeenten. Onderweg pauzeer je af en toe om een fotovraag op te lossen of te genieten van een hapje of drankje. Rondje Rumst loodst je langs de plattelandsmarkt en verschillende monumenten. 

Inschrijven Rondje Rumst: ter plaatse op de vertrekpunten
Vertrekpunten: Cinema Roxy Palace (Statiestraat 5, Rumst) of plattelandsmarkt op Brooikensplein (Begijnenbossen, Rumst).
Prijs: bezoek aan monumenten en plattelandsmarkt gratis, deelname aan Rondje Rumst € 8, kinderen tot 12 jaar betalen € 5. Hiervoor krijg je een wegbeschrijving en 3 keer een hapje en een drankje.

Plattelandsmarkt

Op de plattelandsmarkt op het Brooikensplein geniet je tussen 11 en 17 uur van streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.

Open Monumentendag

Ter gelegenheid van de 36ste Open Monumentendag kan je gratis een exclusief bezoek brengen aan enkele erfgoedparels in Rumst. Bezoek de historische Lazaruskapel met prachtige muurschildering, ontdek de steenbakkerijen in de kunst in Museum Rupelklei of de authentieke cinemazaal Roxy Palace. Hieronder meer info. En route!

Naar top