Recyclagepark op afspraak

Maak een afspraak  Tijdelijke toegangskaart aanvragen

In het recyclagepark kan je enkel terecht op afspraak.

Waar vind je het recyclagepark?

Het recyclagepark vind je in de Steenberghoekstraat 49. De ingang van het recyclagepark is bereikbaar via de rotonde Catenbergstraat.

Voor wie is het park toegankelijk?

Het recyclagepark van Rumst is toegankelijk voor inwoners van Rumst, Hove, Borsbeek, Wommelgem, Lint, Kontich, Aartselaar, Boechout, Boom, Hemiksem, Ranst en Mortsel.

Je krijgt op afspraak toegang via je identiteitskaart, die je aan de ingang laat scannen in de toegangszuil. Je krijgt ook toegang tot de andere containerparken aangesloten bij Igean (Aartselaar, Kontich, Hove, Lint, Boechout, Borsbeek en Mortsel). 

Er zijn ook uitzonderingen hierop, zie verder. 

Ik wil een afspraak maken, hoe doe ik dat?

Je kan eenvoudig een afspraak inplannen via de reservatietool op de website van IGEAN 

Na registratie van je postcode en rijksregisternummer krijg je de keuze uit de beschikbare tijdssloten op jouw gekozen dag. Na bevestiging ervan krijg je nog een mailtje met een herhaling van jouw afspraak en de bijhorende aandachtspunten.

Kom op het moment van jouw afspraak naar het park en breng zowel de bevestigingsmail (mag op papier of op jouw telefoon) samen met jouw eID mee. Wanneer je op het gereserveerde tijdstip jouw eID in de toegangszuil steekt, zal de slagboom openen!

Ik heb grote werken gepland en meerdere bezoekjes, wat nu?

Geen probleem, je kan tot maximum 3 bezoeken vooruit inplannen. Hou zeker rekening met de tijd die je nodig hebt om opnieuw jouw wagen te laden en naar het park te rijden bij het inplannen van een 2e afspraak en neem wat marge! Heb je al 1 of meerdere ingeplande bezoekjes afgelegd, dan kan je weer 1 of meerdere inplannen, tot je er weer 3 vooruit gepland hebt!

Let wel, dit aantal is gelimiteerd tot 3 bezoeken per adres (NIET per rijksregisternummer). Indien er dus meerdere personen gedomicilieerd zijn op jouw adres - en dus verschillende rijksregisternummers hebben - blijft nog steeds het maximum aantal van 3 bezoeken mogelijk!

Ik kan online geen afspraak maken, wat nu?

Heb je geen toegang tot internet of ondervind je problemen bij het aanmaken van een reservatie op de webpagina dan helpen onze collega's van klantenbeheer jou graag op weg! Je kan hen telefonisch bereiken op het nummer03 350 08 14(elke werkdag van 8 tot 12 uur en 13 tot 16.45 uur).TOP

Wat als ik te vroeg of te laat ben?

Elk tijdslot geeft een marge van 15 minuten. Je reserveert namelijk een plekje tussen bijvoorbeeld 9 en 9.15 uur. Ben je te vroeg, zal je even moeten wachten. Let er wel op dat je het verkeer of de toegang voor andere bezoekers niet verspert.

Ben je te laat? Dan is het jammer genoeg niet meer mogelijk zijn om toegang te krijgen en willen we je vragen om een nieuwe afspraak te maken.

Kan ik ook zonder afspraak komen?

Kan het toegangscontrolesysteem jouw eID niet koppelen aan een rijksregisternummer dat in de reservatielijst staat rond dat tijdstip, dan zal de slagboom niet openen. Jammer genoeg kan je dan niet op het park terecht en moet je een nieuwe afspraak maken.

Hoe werkt het betalend en niet-betalend gedeelte?

Het recyclagepark bestaat uit twee delen: een niet-betalend gedeelte en een betalend gedeelte.

Indien je enkel materiaal bij hebt voor het niet-betalend gedeelte kan je rechtstreeks naar dit gedeelte rijden. Nadat je je afval hebt gedeponeerd, rij je rechtstreeks naar de uitgang.
 
Als je materiaal bij hebt voor het betalend gedeelte of materiaal voor het betalend én
het niet-betalend gedeelte, rij je eerst naar het betalend gedeelte. In het betalend
gedeelte wordt je afval gewogen met een weegbrug. Je voertuig mét de vracht wordt gewogen. Daarna verlaat je de weegbrug en je deponeert je afval in de juiste container. Vervolgens ga je terug de weegbrug op voor een tweede weging. Je rijdt vervolgens naar de slagboom, waar je je identiteitskaart in de betaalzuil steekt. Je kan enkel betalen met bankcontact of kredietkaart.

Wat als ik verschillende te betalen afvalstoffen bij heb?

Je lost één soort na de eerste weging. Daarna rijd je terug op de weegbrug om te wegen. Vervolgens los je de volgende soort, je rijdt terug op de weegbrug enz. Na de laatste weging rijd je naar de betaalzuil.
Als je niet tussentijds weegt en alles in één keer lost, betaal je alles aan het hoogste tarief.

Wat als ik ook nog materiaal voor het niet-betalend gedeelte bij heb?

Na het betalend gedeelte kom je automatisch op het niet-betalend gedeelte terecht. Vervolgens rijd je naar de uitgang.

Ik ben aan het renoveren/een woning in Rumst aan het leegmaken/ik heb een tweede verblijf in Rumst. Kan ik een tijdelijke toegangskaart aanvragen?

Om toegang te krijgen tot het recyclagepark moet je inwoner zijn van één van de aangesloten  gemeenten van Igean (waaronder Rumst). Je krijgt toegang via je identiteitskaart, die je aan de ingang laat scannen in de toegangszuil. Je krijgt ook toegang tot de andere containerparken aangesloten bij Igean (Aartselaar, Kontich, Hove, Lint, Boechout, Borsbeek en Mortsel). 

In sommige gevallen kunnen ook niet-inwoners een tijdelijke toegang krijgen tot het recyclagepark:

  • Toekomstige inwoners die een woning hebben gekocht in Rumst en deze nog aan het renoveren zijn
  • Familie van overleden inwoners of van inwoners die verhuist zijn naar een rusthuis om de voormalige woning op te ruimen
  • Inwoners die een aangifte voor een tweede verblijf in Rumst hebben ingediend

Wil je een tijdelijke toelating voor het recyclagepark aanvragen? Doe dan hier je aanvraag.

Wat zijn de tarieven in het recyclagepark?

Elk gezin (tot 3 personen) krijgt een vrijstelling van 50 kg per jaar voor de betalende fracties en 10 kg extra per bijkomend gezinslid per jaar. De vrijstelling geldt niet voor grofvuil. De vrijstellingen worden éénmaal per jaar, namelijk op 1 januari, toegekend. Vrijstellingen kunnen niet opgebouwd worden. Dit betekent dat de vrijstelling, die op het einde van het jaar niet opgebruikt is, vervalt.

Betalen op het containerpark kan enkel met bancontact of kredietkaart.

Bekijk de tarieven van het recyclagepark.

Wie contacteer ik voor meer info?

Contacteer IGEAN via de meldingsformulier of via de telefonische klantendienst: 0800 1 46 46

Naar top