Milieuraad

Het lokaal bestuur en haar inwoners staan voor heel wat uitdagingen de komende 6 jaar. Het lokaal bestuur wil iedereen goed informeren en biedt haar inwoners de kans om mee te denken en te doen.

Via de adviesraden kan je meedenken. Kom kennis maken op de eerste vergadering of word lid.


De milieu-, natuur- en duurzaamheidsraad of kortweg de milieuraad adviseert het lokaal bestuur in gemeentelijke en intergemeentelijke aangelegenheden over het leefmilieu, de natuur en duurzame ontwikkeling. Adviezen over o.a. het milieubeleidsplan, het milieujaarprogramma, de samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Gewest worden gegeven. De milieuraad organiseert jaarlijks acties ten voordele van natuur of milieu. Een voorbeeld hiervan is de behaagactie.

Wil je lid worden van de milieuraad? Stel je dan voor 15 mei 2019 kandidaat.

Samenstelling van de milieuraad:

  • Elke adviesraad staat open voor alle inwoners of een afgevaardigde van elke private en publieke organisatie, vereniging en instelling die een actieve werking rond het adviesraad-thema in de gemeente of een deel ervan, kan aantonen en van welke politieke, filosofische of godsdienstige strekking ook.
  • Erkende Rumstse verenigingen hebben automatisch één afgevaardigde in één van de erkende adviesraden.
  • Voor de eerste vergadering dienen de kandidaturen voor 15 mei 2019 via de website of het onthaal in het gemeentehuis te worden overgemaakt. Daarna kan dit telkens via mail aan de secretaris van de adviesraad.

Wil je lid worden van de milieuraad? Stel je dan voor 15 mei 2019 kandidaat.
De eerste algemene vergadering van de milieuraad vindt plaats op woensdag 22 mei om 19.30 uur op het gemeentehuis.


Iedereen mee - erkenning milieuraad - download besluit

Openingsuren & contact

Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Deel deze pagina