Landbouwraad

Binnenkort meer nieuws over de werking van de adviesraden. Meld je aan via www.rumst.be/nieuwsbrief  en kies voor "Nieuws over de werking van de adviesraden" voor meer informatie.

De landbouwraad is de adviesraad voor de Rumstse land- en tuinbouw.

De gemeente Rumst telt heel wat land- en tuinbouwers. Op meer dan een derde van de oppervlakte van de gemeente, 675,5 van 1900 hectare, wordt land- en tuinbouw uitgeoefend.

Via de landbouwraad krijgen deze land- en tuinbouwers meer inspraak in het gemeentelijk beleid, en kunnen ze het gemeentebestuur adviseren over hun sector.

Er zijn verschillende doelstellingen verbonden aan de landbouwraad. De raad en diens leden ontwikkelen of ondersteunen initiatieven die de land- en tuinbouwsector bevorderen. Ze hebben hierbij ook oog voor de positieve beeldvorming rond land- en tuinbouw. Ze geven deskundige adviezen over land- en tuinbouw aan de gemeenteraad en het college. Daarnaast nemen ze actief deel aan projecten die te maken hebben met hun sector. Tot slot houdt de raad zich eraan het landelijk karakter van Rumst mee te ondersteunen en in stand te houden.

Heb je een vraag of suggestie voor de landbouwraad? Stuur dan een mailtje naar milieu@rumst.be.

Openingsuren & contact

Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Deel deze pagina