Project sociale huurwoningen Pegode Begijnenbossen 54A

Hier willen we naartoe

Met het nieuwbouwproject 54A realiseert Goed Wonen.Rupelstreek een volgend inbreidingsproject in de deelgemeente Reet. Dit project kadert in de visie van het lokaal bestuur Rumst om te streven naar een betere spreiding van sociale woningen. Het betreft een collectief woongebouw met 15 studio’s voor bewoners van Pegode. Het project bevindt zich tussen de Begijnenbossen en de Lindenlaan.

Stappenplan

Het door OSAR Architecten uitgewerkte ontwerp bestaat uit twee volle bouwlagen. Het uitgangspunt van dit ontwerp betreft een inplanting op basis van een kruisvormig grondplan. Doordat het gebouw zo nooit vanuit één gezichtspunt in zijn geheel wordt overzien, geeft het een kleinschalige, huislijke indruk. Er werd in deze inplanting sterk rekening gehouden met de omwonenden o.a. doordat er zo weinig mogelijk inkijk is. Alle kopse gevels kregen daarom geen ramen; de ramen in de andere gevels zijn telkens gericht op de binnenplaatsen gecreëerd door deze opbouw van het gebouw.

Tijdlijn

De bouwwerken startten op 29 november 2021. De eerste steen werd symbolisch gelegd op 25 april 2022.

De werken nemen ongeveer 500 kalenderdagen in beslag. Het einde van de werken is gepland voor de start van de zomer 2023.

Meer informatie

  • Aannemer EVERAERT-COOREMAN uit Overmere zal de bouwwerken uitvoeren.

  • OSAR architecten uit Antwerpen volgt de werken op.

  • De veiligheidscoördinatie gebeurt door ingenieurs- en adviesbureau 2Bsafe uit Glabbeek. 

  • De werfinrichting gebeurt volledig op eigen terrein.

  • De werken zullen iedere werkdag plaatsvinden tussen 7 en 18 uur zoals toegelaten volgens de codex van gemeentelijke politieverordeningen. Als er uitzonderlijk vroeger of later gewerkt wordt, zal dit op voorhand gecommuniceerd worden door de aannemer.

  • SHM Goed Wonen.Rupelstreek en de aannemer doen er alles aan om hinder, in de mate van het mogelijke, tot een minimum te beperken.

Voor bijkomende inlichtingen kunnen buurtbewoners steeds terecht op 03 880 79 60 of op projecten@gwrupel.be

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen