Prenatale kinesitherapie

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. De zwangerschap beïnvloedt onder meer je houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid en ademhaling. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast leer je ook ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en persoefeningen om de baby uit te drijven en het bekken, de bekkenbodem en de baby te beschermen tijdens de bevalling. Je kan deze oefeningen in groep of privé volgen en krijgt er o.a. informatie over massages en houdingen.

Met een voorschrift van een arts krijg je 9 sessies perinatale kinesitherapie terugbetaald. Je vindt een voorgedrukt voorschrift voor kinesitherapie in het Zwangerschapsboekje van Kind en Gezin. Laat dit invullen door je arts. Informeer zeker of de therapeut vertrouwd is met zwangerschapsbegeleiding.

Er bestaan ook andere aanvullende cursussen, bv. prenatale zwemlessen of zwangerschapsyoga. Vraag informatie aan je arts of vroedvrouw.

Meer info 

www.kindengezin.be
of je arts, vroedvrouw of materniteit.

Naar top