Park van Terhagen

Zo was het

Het park van Terhagen werd in de jaren ‘80 aangelegd op de site van de steenbakkerijen van de Beuckelaer. Met de plannen van de aanleg van de Parkstraat en de bouw van ééngezinswooneenheden grenzend aan het park, werd een boscompensatie opgelegd.
Bij de nieuwbouw van het Gemeentelijk Technisch Centrum (GTC) en de afbraak van de oude loodsen en ateliers kwam een stuk grond vrij, grenzend aan het park, wat in aanmerking kwam voor de herbebossingsverplichting die werd opgelegd. Het park had een opfrissingsbeurt nodig als gevolg van veranderde inzichten en gebruiken. De herwaardering van het park van Terhagen werd voorzien samen met de heraanleg van het park ’s Heerenbeemden en het K. Astridpark.

TIP: bekijk dit korte filmpje over het park van Terhagen.

Zo is het nu

Door de aanleg van de nieuwe Parkstraat verkleint het park weliswaar aan de bovenzijde, maar het vergroot dan weer aan de zijde van het technisch centrum. Het gedeelte aan de museumzijde wordt nu ook toegankelijk.

Inwoners zullen via verschillende ingangen het park kunnen ontdekken. Het wordt een ecologisch belevingspark met een meerwaarde voor de buurt én voor de natuur. Specifieke aandachtspunten van onder meer Actief Terhagen, jeugdbewegingen en de lokale school worden meegenomen. Er is ruimte voor buurtevenementen op de multifunctionele gazonweide. Natuurlijke speelelementen en vlonderpaadjes vergroten de belevingswaarde. Senioren en mindervaliden krijgen er maximale aandacht met de toegankelijke wandelpaden en rustmogelijkheden. Er is plaats voor verschillende boomsoorten en een vlindertuin die barst van leven en kleuren.

Kortom, een prachtig bospark dat weinig onderhoud vraagt en waar de natuur en beleving hand in hand gaan.

Ideeën

Tijdens het participatiemoment werd gepeild naar volgende zaken:

  • Heb jij ideeën om het park in te richten?
  • Zag je al toffe toestellen in andere speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen?
  • Of wat zou jij als kind leuk gevonden hebben in een park?

De ideeën die het lokaal bestuur ontving, werden onderzocht en getoetst op hun haalbaarheid. Haalbare ideeën werden geïntegreerd in het project.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen