Opvanglocatie Villa Kakelbont

Zo was het

Het voormalige klooster aan de Kerkstraat in Rumst kreeg een nieuwe bestemming. Het is de bedoeling om het klooster te verbouwen tot appartementen en een kinderopvang. Door de strengere energieregelgeving en oppervlaktenormen viel uiteindelijk de keuze op een vervangingsbouw.

Zo is het nu

De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseert hier een vervangingsbouw. Dit resulteert in een ruimte voor kinderopvang op het gelijkvloers en appartementen op de verdiepingen. Binnen dit kader werd geopteerd voor een nieuwbouw met 10 appartementen, waarvan 6 met 2 slaapkamers en 4 met 3 slaapkamers en een ondergrondse parking. Alle appartementen zijn bereikbaar via een lift en ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de benedenverdieping is de ruimte ingericht tot de buitenschoolse kinderopvang Villa Kakelbont. De Ideale Woning sloot hiervoor een erfpachtoverkomst af met het lokaal bestuur.

Op 1 september 2020 opende de nieuwe Villa Kakelbont de deuren. Het biedt plaats aan 75 kinderen, telt meer dan 300 vierkante meter speelruimte, ingericht in verschillende zones naargelang de leeftijd. Kinderen die scholen lopen in het centrum van deelgemeente Rumst worden hier elke schooldag opgevangen. Op woensdagnamiddag kunnen ook de kinderen van de Vosbergschool naar Villa Kakelbont gaan (voor- en naschools is niet mogelijk omwille van de afstand). Tijdens de vakanties zijn alle kinderen uit de gemeente hier welkom.

Een grote focus ligt op het ontwikkelen van een speelvisie voor de kinderen. Daar ligt meteen ook de uitdaging, want dat is een diverse groep, zowel qua leeftijd als interesses. Beweging en buiten spelen, ontdekken en experimenteren zijn belangrijke factoren. Naast de speelvisie wordt er ook gewerkt aan de oudervisie. Ouders worden niet enkel geïnformeerd maar ook geraadpleegd en uitgenodigd om mee te denken en doen.

Hier willen we naartoe

Gemeentelijke basisschool Ter Doelhagen in Rumst wordt niet uit het oog verloren. Grondige renovatiewerken werden geïnventariseerd en de aanvraag voor het bijhorende subsidiedossier werd ingediend. Hieraan voorafgaand investeert het lokaal bestuur alvast in het vernieuwen van de verwarmingsketel en het voorzien van dakisolatie. Met een gemeenschappelijk gebruik van de lokalen van het initiatief buitenschoolse kinderopvang 'Villa Kakelbont' wordt de eerste nood aan extra ruimte voor een slaapklasje en ondersteuningsklas geledigd.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Loket Kinderopvang

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen