Oproep tot vrijwilligers als gemachtigde opzichter

De gemeente Rumst is in samenwerking met de lokale politiezone Rupel en alle Rumstse scholen op zoek naar vrijwilligers die ’s ochtends (van 8.15 tot 8.35 uur) en/of ’s avonds (van 15.15 tot 15.35 uur) de voetgangers en fietsers aan de oversteken ter hoogte van de scholen wil begeleiden. De zogenaamde gemachtigde opzichters!

Ben jij iemand die veiligheidsbewust is en graag kinderen helpt in het verkeer? Ben je iemand die vrijwilligerswerk niet schuw is en hiervoor de nodige tijd kan opbrengen? Ben je ouder dan 18 jaar? Dan ben jij 1 van de vele personen die we zoeken om onze scholen hiermee te helpen.

Je hoeft verder geen enkele betrokkenheid te hebben met de school. Je hoeft niet elke ochtend- en/of elke avondshift op te nemen, al zou het zelfs maar 1-maal in de week zijn.
Sommige oversteken vereisen ook de hulp van een tweede gemachtigde opzichter, denk maar aan straten met een middengeleider. De politie voorziet een korte en gratis opleiding van 2 uurtjes waar je alle nodige info en kennis zal opdoen.

Onder het motto van alle hulp is welkom, lanceren we deze warme oproep. Een vriendelijke glimlach van een ouder, kind, leraar of directielid, een praatje aan de schoolpoort (voor of na je taak), en eventueel een kopje koffie is slechts alles wat je in ruil kan verwachten. Maar het veiligheidsgevoel dat je hiermee kan helpen creëren is onbetaalbaar.

Interesse?

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar mobiliteit@rumst.be.
Je mag meteen enkele voorkeursdagen en -uren doormailen om de opleiding van de politie te volgen.Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
Fax fax
03 844 32 32
e-mail