naar top

Op stap naar een nieuw dorpscentrum in Reet: Koningin Astridplein - Eikenstraat

Toon op stratenplan

Algemene info

Vanaf maart 2017 tot en met juni 2018 vinden er grote openbare werken plaats in het centrum van Reet. Het Koningin Astridplein wordt heraangelegd, en ook worden een deel van de Eikenstraat en de Steenweg op Waarloos aangepakt. Op deze pagina kan je de informatie over de werken van het Koningin Astridplein - Eikenstraat en de reeds gekende omleidingen terugvinden. De werken in het centrum worden in vijf stappen uitgevoerd.


Het Koningin Astridplein wordt een echt plein
Met de heraanleg van het dorpscentrum wordt het woord ‘plein’ in Koningin Astridplein werkelijkheid. Ook de verkeersdoorstroming aan dit punt wordt aangepakt en er wordt een veiligere situatie gecreëerd voor fietsers. Het voetpad en de straat wordt op dezelfde hoogte gebracht om de toegankelijkheid van personen met kinderwagens en rolstoelen te garanderen. Het doel is om de file in de Molenstraat te verminderen door een voorsorteerstrook richting Aartselaar aan te leggen. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort voor voertuigen ten goede komen. Ter voorkoming van wateroverlast in lager gelegen delen zal een gescheiden rioleringsstelstel worden aangelegd. Tegelijkertijd wordt nieuwe energiezuinige LED-straatverlichting voorzien.


De stappen naar een nieuw dorpscentrum


Klik op de plannetjes op deze pagina voor meer informatie over de omleidingen!

Stap 1 en 2: maart – oktober 2017
De voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen werden afgerond.

Stap 3: november 2017 tot januari 2018
 
Begin november starten de werken in de Eikenstraat, tussen het Koningin Astridplein en het kruispunt Berkenlaan. Gedurende de werken zullen de bestaande voetpaden begaanbaar blijven. Op het einde van stap 3, wanneer de woningen aangesloten zijn op de nieuwe riolering, zullen de voetpaden vernieuwd worden. Hoewel het kruispunt van de Berkenlaan tijdens deze stap ook gedeeltelijk wordt opgebroken, zal hier gedurende de werkzaamheden doorgaand verkeer in één richting
mogelijk blijven. Uitgezonderd eind november, gedurende één week, zal er geen verkeer mogelijk zijn.


Stap 4: januari tot maart 2018
Na Nieuwjaar starten de werken in het volgende gedeelte van de Eikenstraat, tussen de Berkenlaan tot en met het kruispunt Processieweg. Er wordt gestart met het kruispunt van de Berkenlaan. Daarna volgt de rest van de Eikenstraat tot aan de
Processieweg. Door dit gedeelte van de Eikenstraat is dan geen doorgaand verkeer mogelijk.


Stap 5: maart tot juni 2018
In maart 2018 starten de werken op het Koningin Astridplein en Molenstraat. De Eikenstraat zal via de Berkenlaan bereikbaar zijn voor bestemmingsverkeer naar de handelaars.


Parking en waterbuffer Eikenstraat
Vanaf januari 2018 start de aannemer met de aanleg van de parking in de Eikenstraat. Om onder meer de wateroverlast aan het kruispunt Molenstraat-Kerremansstraat te voorkomen, komt er een groot betonnen waterbufferbekken. Nadien zal er op de buffer een mooie ruime parking worden aangelegd. Dit onderdeel van de werken brengt geen mobiliteitshinder met zich mee.


Bereikbaarheid
Tijdens de werken wordt ervoor gezorgd dat de bewoners steeds op een veilige manier tot bij hun woning kunnen. De handelaars zijn altijd bereikbaar voor voetgangers. De voetpaden blijven zo lang mogelijk behouden, zodat de voetgangers er steeds kunnen passeren.


Informatie over de bussen
Lijn 181 en 508
Buslijnen 181 en 508 rijden de normale route.

Lijn 132 en 182
Richting Aartselaar
Via de Kerremansstraat - Molenstraat - Clemenshoek - Eikenstraat -... (verder het normale traject).
Tijdelijke halte in de Molenstraat (aan de linkerkant als je uit de Kerremansstraat komt, aan de kant van rijrichting Boom).
Tijdelijke halte op het einde van de Clemenshoek (net voor je aan de Eikenstraat komt).

Richting Rumst
Via de Eikenstraat - Keulshaagweg - Wilgenveld - Begijnenbossen - Laarstraat - Molenstraat - Kerremansstraat - ... (verder het normale traject).
Je kan op- en afstappen aan de halte kerk, aan het oude gemeentehuis/muziekschool (tegenover Kreatos).

Lijn 191
Richting Rumst
Via de N1 - Slijkenhoefstraat - Petrus Vander Taelenstraat - Keelhoevestraat - Hollebeekstraat - Catenbergstraat - Steenberghoekstraat - Tuinwijk - Molenbergstraat (eindhalte).
Tijdelijke halte in Keelhoevestraat (net voor de Hollebeekstraat).

Richting Waarloos
Molenbergstraat - Tuinwijk - Steenberghoekstraat - Catenbergstraat - Hoge Meentochtstraat - Petrus Vander Taelenstraat - Slijkenhoefstraat - N1 - ... (verder het normale traject).
Tijdelijke halte in het begin van de Hoge Meentochtstraat.

Tijdstippen van de bus
De lijn past de dienstroosters niet aan. Kijk naar het oorspronkelijk traject van de bus en niet naar de doorrijdtijd en van de laatste halte die ongewijzigd is. Aan de tijdelijke haltes passeert de bus dan een klein beetje later. Zorg dat je op tijd aan de halte klaarstaat. De bus kan soms een beetje vroeg zijn. Daarom sta je best vijf minuten op voorhand aan de halte. Steek je hand op wanneer je de bus ziet. Zo weet de chauffeur dat je wilt meerijden, want aan sommige haltes passeren meerdere bussen.

 

Blijf op de hoogte
SCHRIJF JE IN VOOR DE DIGITALE NIEUWSBRIEF OPENBARE WERKEN: www.rumst.be/nieuwsbrief en maak je keuze voor de nieuwsbrief openbare werken.


Extra info voor de handelaars en
ondernemers:
Tijdens de werkzaamheden blijven de handelaars ten allen tijden bereikbaar voor voetgangers. Wij organiseren activiteiten om het winkelen tijdens de werken te promoten en we geven advies op maat. Ondervind je als handelaar extra hinder van deze werken? Wil je beroep doen op een financiële ondersteuning bij de Vlaamse of Federale overheid? Je kan de premies hier aanvragen en je blijft de komende maanden op de hoogte dankzij de meest recente informatie. Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en we bezorgen je spoedig de informatie op maat van jouw onderneming. Contact dienst lokale economie: 03 880 00 58 lokale.economie@rumst.be

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Pidpa
  • Studiebureau: Antea Group
  • Aannemer: Besix Infra
  • Kostprijs: 3.100.000 euro

Deelgemeente

Contact

Technische dienst

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 63
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Waar kan je terecht met vragen tijdens de werken?
Gemeente Rumst - technische dienst - technische.dienst@rumst.be - 03 880 00 63
Pidpa Rioleringen - Ine Lodewyckx - 0800 90 300 - riolering@pidpa.be
project: optie 3 (keuringen), optie 5 (riolering)

Voor dringende politiehulp:
101

Status

Huidige projecten
  • Stap 1 en 2 - omleiding bussen oktober - november 2017.png
  • Stap 1-2 plaatselijk verkeer.jpg
  • Stap 3 - plaatselijk verkeer - NIEUW NOVEMBER
  • stap 4
  • stap 5.jpg

Deel deze pagina