naar top

Op stap naar een nieuw dorpscentrum in Reet: Koningin Astridplein - Eikenstraat

Toon op stratenplan

Algemene info

Vanaf maart 2017 tot en met juni 2018 vinden er grote openbare werken plaats in het centrum van Reet. Het Koningin Astridplein wordt heraangelegd, en ook worden een deel van de Eikenstraat en de Steenweg op Waarloos aangepakt. Op deze pagina kan je de informatie over de werken van het Koningin Astridplein - Eikenstraat en de reeds gekende omleidingen terugvinden. De werken in het centrum worden in stappen uitgevoerd. 


Klik op de plannetjes op deze pagina voor meer informatie over de omleidingen!

De stappen naar een nieuw dorpscentrum

Stap 1 en 2: maart – oktober 2017
De voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen werden afgerond.

Stap 3 en 4: november 2017 tot januari 2018
 
De hoofdriolering tot aan de Processieweg werd geplaatst. In de maand december gebeurde de huisaansluitingen op de hoofdriolering.

Stap 4: januari - februari
 - maart 2018

  • Het kruispunt Eikenstraat - Berkenlaan is vanaf maandag 12 maart 2018 tot en met 30 maart 2018 afgesloten. Het kruispunt wordt verder afgewerkt.

Stap 5: Kruispunt Koningin Astridplein
Vanaf maandag 9 april 2018 tot half juni 2018 zal het Koningin Astridplein afgesloten worden voor de werken. De aannemer start aan de effectieve heraanleg van het plein (bovenbouw). Intussen worden de kruispunten aan de Processieweg en de Berkenlaan terug opengesteld.

Het zal niet mogelijk zijn voor fietsers om het Koningin Astridplein te kruisen. De fietsers kunnen vanaf Juventa (Molenstraat) langs de Kerkelei rijden, waar ze uitkomen ter hoogte van de kerk (Rumstsestraat), en omgekeerd.

Om de lokale bereikbaarheid tijdens deze werken te verhogen voorzien we een tijdelijke doorsteek van de parking Processieweg naar Hoogvelden. Deze tijdelijke doorsteek is uiteraard enkelrichting. In de andere richting, kan het lokale verkeer via de Clemenshoek van de Molenstraat richting Eikenstraat rijden.

Gelet op de aanwezigheid van de scholen en om de hinder naar de buurt te beperken, wordt in de buurt (Processieweg, Hoge weg, Hoogvelden, Beukendreef) een zone 30 snelheidsbeperking voorzien. Bovendien wordt het zwaar verkeer >3,5 Ton geweerd met uitgezonderd het plaatselijk verkeer (leveranciers Hubo, werfverkeer Hoogvelden). Bij de tijdelijke doorsteek van de parking naar Hoogvelden geldt een doorgangsverbod voor zwaar verkeer >3,5 Ton.

Er zal een parkeerverbod voorzien worden in de Beukendreef van de Molenstraat tot aan Hoogvelden. De gemeente zal dit na twee weken evalueren alsook bij de start van de omgevingswerken Hoogvelden (begin juni). 

Het administratief centrum blijft steeds bereikbaar via de Molenstraat of via Begijnenbossen - Laarstraat.


Afvalophaling
Het afval kan nog steeds verzameld worden in de afvalinzamelpunten aan de rand van de werken. Deze zijn herkenbaar aan de nadarhekken en het bordje erop met de vermelding “afvalinzamelpunt”.

Parking en waterbuffer Eikenstraat
Vanaf maart 2018 start de aannemer met de aanleg van de parking in de Eikenstraat. Om onder meer de wateroverlast aan het kruispunt Molenstraat-Kerremansstraat te voorkomen, komt er een groot betonnen waterbufferbekken. Nadien zal er op de buffer een mooie ruime parking worden aangelegd. Dit onderdeel van de werken brengt geen mobiliteitshinder met zich mee.


Bereikbaarheid
Tijdens de werken wordt ervoor gezorgd dat de bewoners steeds op een veilige manier tot bij hun woning kunnen. De handelaars zijn altijd bereikbaar voor voetgangers. De voetpaden blijven zo lang mogelijk behouden, zodat de voetgangers er steeds kunnen passeren.


Informatie over de bussen tijdens de werken
Hoe geraak ik juist tijdens de werken op mijn eindbestemming? Klik hier voor meer informatie over de verschillende buslijnen.


Blijf op de hoogte
SCHRIJF JE IN VOOR DE DIGITALE NIEUWSBRIEF OPENBARE WERKEN: www.rumst.be/nieuwsbrief en maak je keuze voor de nieuwsbrief openbare werken.


Extra info voor de handelaars en ondernemers:
Tijdens de werkzaamheden blijven de handelaars ten allen tijden bereikbaar voor voetgangers. Wij organiseren activiteiten om het winkelen tijdens de werken te promoten en we geven advies op maat. Ondervind je als handelaar extra hinder van deze werken? Wil je beroep doen op een financiële ondersteuning bij de Vlaamse of Federale overheid? Je kan de premies hier aanvragen en je blijft de komende maanden op de hoogte dankzij de meest recente informatie. Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief en we bezorgen je spoedig de informatie op maat van jouw onderneming. Contact dienst lokale economie: 03 880 00 58 lokale.economie@rumst.be

Terug naar overzicht

Technische fiche

  • Bouwheer: Gemeente Rumst - Pidpa
  • Studiebureau: Antea Group
  • Aannemer: Besix Infra
  • Kostprijs: 3.100.000 euro

Deelgemeente

Contact

Openbaar domein

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 63
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Waar kan je terecht met vragen tijdens de werken?
Gemeente Rumst - openbaar domein - technische.dienst@rumst.be - 03 880 00 63
Pidpa Rioleringen - Ine Lodewyckx - 0800 90 300 - riolering@pidpa.be
project: optie 3 (keuringen), optie 5 (riolering)

Voor dringende politiehulp:
101

Status

Huidige projecten
  • doorgaand verkeer-gedurende hele periode - © OpenStreetMap-auteurs
  • stap 5 - © OpenStreetMap-auteurs
  • busomleidingen - © OpenStreetMap-auteurs
  • op stap naar een nieuw dorpscentrum
  • KON ASTRIDPLEIN

Deel deze pagina