naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Herinrichting van de A12/N177 in Aartselaar en Wilrijk-Zuid

Ontdek de onderzoeksresultaten op één van de infomarkten!

Vijf kruispunten op de A12 in Aartselaar en Wilrijk-Zuid zijn druk en onoverzichtelijk. De veiligheid en doorstroming op de A12 van Bist/Langlaarsteenweg tot en met Terbekehofdreef/ Atomiumlaan komt daardoor sterk in het gedrang. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beslist om deze kruispunten grondig aan te pakken. Het doel is om de veiligheid en doorstroming voor alle weggebruikers te verbeteren en de barrière die de A12 vormt ook zo veel mogelijk weg te nemen. In november 2020 startte de onderzoeksopdracht voor de herinrichting en de tussenliggende weginfrastructuur.

De doelstellingen voor de herinrichting zijn ambitieus. Ze vragen ingrijpende en verregaande aanpassingen. Daarom werden alle mogelijke scenario’s en hun gevolgen grondig bestudeerd in de afgelopen drie jaar. Duizenden geïnteresseerde bewoners en bedrijven namen deel aan de studie in een groot participatietraject. Uiteindelijk leidde het uitgebreide onderzoek tot drie voorkeurs alternatieven. Daarvan liggen nu alle onderzoeksresultaten op tafel.  

Tijdens twee infomarkten geven AWV en team A12 een rondleiding door de drie voorkeursalternatieven. Je kan ook vragen stellen aan het projectteam.
Kom je langs?

  • Waar: Chalet De Hamer, della Faillelaan 21, 2630 Aartselaar
  • Wanneer: maandag 13 november en maandag 27 november, doorlopend van 15 tot 21 uur

Alle recente informatie over het project en een ingesproken presentatie vind je vanaf november op de website wegenenverkeer.be/A12.

Gepubliceerd op 25 okt 2023
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Lees meer artikels over

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina