naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maai Mei Niet!

Ook Rumst doet in 2023 mee met MAAI MEI NIET!

Maai Mei Niet 


Dit jaar neemt onze gemeente opnieuw deel aan de campagne Maai Mei Niet. Een maand lang geven we extra aandacht aan ons groenbeheer doorons gras niet te maaien. Hoezo? Door  anders te maaien, krijgen we meer bloemen en dus ook meer bestuivers in onze tuinen, zoals hommels, bijen en vlinders. Zo hopen we op een bloemrijk resultaat waar ook onze bewoners van zullen kunnen meegenieten. Tegelijk zorgt minder maaien voor een betere waterinfiltratie bij droogte, wat onze groenpercelen beter wapent tegen de klimaatverandering. Of hoe je met een kleinschalige ingreep de natuur een handje helpt! Om die reden zullen we in mei ons maaibeheer aanpassen als volgt:

  • Recreatiezones en speelterreinen worden niet gemaaid in mei.
  • Voor bermen en gazonstroken langs wegen wordt er op sommige plekken beperkt gemaaid met zogenaamde netheidsstroken van 1 à 1,5 meter, indien dit voor de veiligheid beter is.
  • Voor buurt- en voetwegen wordt er enkel gemaaid om voldoende toegankelijkheid te kunnen bewaren.

Doe jij mee?

Wil jij de biodiversiteit een serieuze duw in de rug geven? Neem dan deel aan de campagne Maai Mei Niet en laat gedurende één maand (een deel van) je gras staan. Hoe klein of groot je tuintje, terras of oprit ook is, alle beetjes helpen! In 2021 en 2022 was deze campagne
alvast een groot succes in België. Meer dan honderd steden en gemeenten deden mee. 17 miljoen bijen konden in mei 2022 elke dag eten dankzij 9.200 Maai Mei Niet-gazons en maar liefst één op de drie Vlaamse gemeenten.

Meer weten?

Kijk op maaimeiniet.be 

Gepubliceerd op 28 apr 2023
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina