naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verhoogde aandacht voor rioleringswerken Kapelstraat

Volgend persbericht over de rioleringswerken in de Kapelstraat werd op 14 maart 2023 uitgestuurd
In Rumst gingen vorige week de werken aan de Kapelstraat van start. Na het stilleggen van de net begonnen werken aan de Kapelstraat op donderdag 9 maart werden deze op maandag 13 maart hervat. Door een misverstand op het terrein bij de aanleg van een rioolleiding werden immers enkele bomen gerooid die buiten de vergunning stonden. De gemeente zal na het eerdere misverstand nog nauwer toezien op de verdere correcte uitvoering van de werken.
 
De Kapelstraat is één van de twee toegangswegen naar Terhagen en een belangrijke fietsverbinding tussen Boom en Rumst. De huidige inrichting van de weg is echter niet overal even veilig voor fietsers en voetgangers.
 
“Al tien jaar geleden gingen de voorbereidingen voor de heraanleg van de Kapelstraat van start. Daarbij worden een gescheiden fietspad aangelegd en wordt de bocht verbreed, wat de verkeersveiligheid ten goede zal komen. Verder wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Er komt ter hoogte van de Polder een nieuw, natuurlijk ingericht, bufferbekken. Dit bufferbekken zal verbonden worden met de doorvoerleiding van Aquafin naast de Rupeldijk. Zo kunnen we het rioolwater naar een waterzuiveringsstation leiden”, vertelt schepen voor openbaar werken Geert Antonio.
 
Om deze verbinding te maken moet een nieuwe riolering aangelegd worden. In de veronderstelling dat hierbij de bestaande bomen mochten gerooid worden, werd gestart met de rooiwerken. Dit werd opgemerkt door de actiegroepen die twijfels hadden bij deze zienswijze en de hulp inriepen van Agentschap Natuur en Bos. Het Agentschap stelde vast de werken net buiten de vergunning plaatsvonden en liet de werken stilleggen.
 
Intussen werden de werken hervat. Er wordt nauw toegekeken op de uitvoering. Zo zullen er voor de plaatsing van de riool geen bomen meer gerooid worden. De verdere fases van de werken worden nogmaals onder de loep genomen zodat toekomstige misverstanden op het terrein vermeden kunnen worden. Tenslotte wil de gemeente op korte termijn in gesprek gaan met de actiegroepen en het Agentschap Natuur en Bos, zodat de nodige voorzorgen kunnen genomen worden om schade aan de aanwezige natuur te vermijden. Tijdens de werfvergaderingen zullen met verhoogde aandacht de nodige afspraken gemaakt worden om de verder uitvoering van de werken correct aan te pakken.
 
“We betreuren dit voorval maar doen alles in onze macht om de werken verder correct te laten verlopen” zegt burgemeester Jurgen Callaerts. “We hopen bovenal dat we het project vlot verder kunnen zetten, want eenmaal afgerond, biedt het alleen maar voordelen voor onze inwoners.”
Gepubliceerd op 15 mrt 2023
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
e-mail

Lees meer artikels over

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina