naar top

Mijn VerbouwPremie

1 online loket voor Vlaamse renovatie-en energiepremies

Vanaf 1 oktober 2022 vraag je de Vlaamse renovatie- en energiepremies aan via 1 online loket: MijnVerbouwPremie.be. Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan je hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies je recht hebt.

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. Je kan alvast starten met je renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal 2 jaar oud zijn.

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement,  appartementsgebouw of bedrijfspand.
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Goed om te weten: Mijn VerbouwPremie vervangt vanaf 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen-Vlaanderen en energiepremies van Fluvius. Je kan de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Mijn VerbouwPremie kan je aanvragen vanaf 1 oktober 2022.

De gemeente geeft extra ondersteuning!
Indien je een premieaanvraag doet voor dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie of isolerende beglazing wordt er een bijkomende premie gegeven van 200 of 400 euro (beschermde afnemers) door de gemeente. Je hoeft hiervoor geen extra aanvraag te doen. Dit gebeurt automatisch.

Financier jouw verbouwing met Mijn VerbouwLening
Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kan je vanaf 1 juli 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.

Gepubliceerd op 06 jul 2022
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 880 00 60
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina