naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Haal een stukje van de wereld in huis

AFS Vlaanderen, een familie vol wereldgezinnen

AFS is een non-profit uitwisselingsorganisatie die jongeren en gezinnen interculturele leerkansen biedt. Jaarlijks verwelkomen we in de zomer een 100-tal jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. Deze jongeren verblijven gedurende 3 tot 10 maanden in een gastgezin en gaan hier naar school of aan de slag als vrijwilliger. Telkens gaan wij op zoek naar enthousiaste gastgezinnen die deze studenten willen verwelkomen.


Waarom gastgezin worden?
Als gastgezin kom je in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en leer je nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of beleefd hebben. Door deel te nemen aan ons beleefprogramma krijg je ondersteuning, maak je verbindingen, groei je als gezin en verrijk je je omgeving. Een wisselwerking van taal en cultuur: jij komt in contact met een nieuwe cultuur en tegelijkertijd geef je jouw eigen cultuur door.


Hoe kan ik gastgezin worden?
Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de gezinssamenstelling. Iedereen met een gezonde portie nieuwsgierigheid in andere culturen en die graag met jongeren omgaat, is welkom!


Je staat er zeker niet alleen voor! Onze AFS-vrijwilligers en ervaren oudgastgezinnen staan jou graag bij in dit nieuwe avontuur.


Geïnteresseerd om gastgezin en lid van deze AFS-familie te worden?
Neem contact met ons op via onze website
www.afsvlaanderen.be/gastgezin/ of bel 015 79 50 10

Gepubliceerd op 06 jul 2022
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Sociaal Huis

adres
Kardinaal Cardijnstraat 372840 Rumst
Tel. tel.
03 888 00 32
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina