naar top

Invoering zone 30 Rumst centrum en Reet centrum

Verkeersveiligheid is een belangrijke reden waarom we in onze dorpscentra en woonwijken zone 30 invoeren. Want hier komen voetgangers, fietsers en auto’s samen en loert er meer gevaar om de hoek. Door de snelheid te beperken, houden we het veilig.

De zone 30 wordt gefaseerd ingevoerd in onze 3 dorpskernen en woonwijken. Na de wijken Predikherenvelden, Hof ten Eiken, Kleine Paepedaelen en Schensbossen en het centrum van Terhagen, is het nu de beurt aan Rumst centrum en Reet centrum.

De zone in Rumst centrum loopt vanaf rotonde Moës (dorpspoort) in de Steenberghoekstraat tot aan de Kerkstraat nr. 126, omdat hier de dichte bebouwing langs beide zijden start. Tevens is het de bedoeling dat de zone 30 er voor kan zorgen dat de onwonenden minder trillingshinder ervaren van het zwaar verkeer. Dat is meteen één van de redenen waarom de zone 30 ook ingevoerd werd op het Traject Tuinwijk-Kerkstraat. Een andere reden zijn de vele oversteekplaatsen zoals aan de Doelhaagstraat en de supermarkt bijvoorbeeld.

De bedoeling is dat op de startlocaties van de zone 30 in de dorpskernen een trajectcontrole komt, die de snelheid in beide richtingen meet.


Naast de officiële verkeersborden voorzien we ook de nodige sensibiliseringsborden. Zo maken we de invoering duidelijk kenbaar bij weggebruikers. Alle directe omwonenden hebben hierover enkele maanden geleden een brief in de bus gekregen en de voorbije jaren zijn hierover al verschillende artikels in het gemeentelijk infoblad verschenen.

Wie meer wil weten over de invoering van de zone 30, kan een interessante infosessie van verkeersdeskundige prof. Miermans bekijken op deze website. Zeker de moeite waard om eens te bekijken: Infosessie verkeersveiligheid - Gemeente Rumst

Gepubliceerd op 23 jun 2022
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Koningin Astridplein 122840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
Fax fax
03 844 32 32
e-mail

Openbaar domein

adres
Korte Veerstraat 412840 Rumst
Tel. tel.
03 443 94 70
Fax fax
03 443 94 79
e-mail

Lees meer artikels over

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrieven die jou interesseren.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Deel deze pagina