naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ambacht in de kijker | 16de editie | "Ambachtsvrouw"

Ben je een ambachtsvrouw, wil je je talent laten zien en je knowhow delen? Schrijf je gratis in en word een van de ambassadeurs van Belgisch vakmanschap.

Wedstrijd

De nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker -opgestart in 2006 en ondersteund door de FOD-economie en diverse privé en publieke partners- wil de Belgische ambachtssector in de schijnwerpers zetten en zo de ambachten promoten bij het grote publiek én jongeren warm maken voor deze sector en de opleidingen. ?Een professionele jury, bestaande uit mensen van diverse achtergrond, verkiest jaarlijks 10 laureaten tot ‘ambassadeurs van de sector’.

Deze ambachtsmannen en vrouwen zijn elk op hun beurt een geslaagd voorbeeld op alle vlakken: zowel wat betreft de kwaliteit en originaliteit van hun product, als voor hun afgelegde traject, maar ook op het vlak van hun management en hun marketing.

De 10 ambachtslieden die in de kijker worden gezet, getuigen van de verscheidenheid en de originaliteit van de sector. De ‘Made in Belgium’ verdiensten worden hierdoor kracht bijgezet en terecht opgewaardeerd bij het grote publiek. Bovendien geeft het ook een boost aan ambachtsopleidingen en jobs, wat erg belangrijk is voor de toekomst en de jongeren.

Het selectiecomité   

De organisaties van zelfstandigen (UCM, Unizo, SNZ en SDZ), de private en publieke partners (kabinet van de bevoegde Minister, FOD Economie, Sowalfin, CityMall en Anita Diamonds) en de Hoge Raad van Zelfstandigen worden elk jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het selectiecomité.

De voorzitter wordt gekozen naar gelang van het thema van de editie. Er is een afwisseling van Franstaligen en Nederlandstaligen, evenals voor de keuze van de locaties voor de prijzen.
 

Thema 2022

Voor deze nieuwe editie wordt "Ambacht in de Kijker" "Ambachtsvrouw in de Kijker".  

Volgens cijfers van de FOD vertegenwoordigen vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België.

Om de vertegenwoordiging van vrouwen in deze beroepen aan te moedigen, wil de wedstrijd dit jaar vrouwelijke ondernemers in de kijker zetten.

De wedstrijd zal tien Belgische vakvrouwen in de schijnwerpers zetten met een uitzonderlijke knowhow, die ondanks de moeilijkheden de weg van hun passie kiezen en producten of diensten van hoge kwaliteit produceren.

Deze 10 winnaars, dragers van sterke ambitie en waarden, zullen een verbindend voorbeeld zijn voor onze toekomstige generatie rond onbekende, traditionele of soms vergeten beroepen.

Maak jezelf bekend, getuig van je vak, je passie en je knowhow, en word één van de 10 ambassadeurs van Belgisch vakmanschap!

 
WAT AMBACHT IN DE KIJKER JE TE BIEDEN HEEFT een zekere zichtbaarheid want u wordt vermeld in onze nationale gids van ambachtslieden die bijna 2000 Belgen uit de ambachtelijke sector telt. Bovendien zullen de 10 winnaars-ambassadeurs tijdens de duur van de wedstrijd (video's, foto's, pers, enz.) via onze netwerken in de schijnwerpers worden gezet.
 
Er zijn verschillende prijzen te winnen:
  • De Hoofdprijs: ter waarde van € 3.500;

  • De Prijs Parel van de Jury: ter waarde van € 2.000.

    Het selectiecomité   

    Dit jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Vlaanderen en het comité zal worden voorgezeten door mevrouw Hind Rabii uit Verviers.
     
Gepubliceerd op 15 dec 2021
Nieuwsoverzicht

Lees meer artikels over

Deel deze pagina